COD GALBEN: 03-07-2020 ora 10 Intre 03 iulie, orele 12 se va semnala disconfort termicZone afectate COD PORTOCALIU: 03-07-2020 ora 10 Intre 03 iulie, ora 12:00– 04 iulie, ora 02:00Fenomene vizate se va semnala 03 iulie, ora 12:00– 04 iulie, ora 02:00Fenomene vizate COD ROSU: 03-07-2020 ora 14 Intre 14:50 si 15:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 40...50 l/mp - în zona avertizată, în ultima oră, s-au acumulat 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice in Județul Suceava;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, március 27. /Agerpres/ - Egyszerűsített módszerrel juthatnak hozzá a cégek ahhoz a pénzügyi alaphoz, amit az állam bocsát rendelkezésre a kényszerszabadságra küldött alkalmazottaknak fizetendő juttatások támogatására - mondta el pénteki sajtóértekezletén Violeta Alexandru munkaügyi miniszter, hozzátéve: a kifizetésre legtöbb 15 nappal azután kerül sor, hogy benyújtották a megfelelő dokumentumokat a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségek megyei kirendeltségeihez.

A tárcavezető szerint a vállalkozói és szakszervezeti szövetségek javaslatára egyszerűsítették az eljárást.

Kifejtette: azoknak a vállalkozóknak, akiknek részben vagy egészben fel kellett függeszteniük tevékenységüket a szükségállapot miatt, illetve bevételeik jelentősen visszaestek a koronavírus-járvány következtében, egy kérést és egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtaniuk, amelyhez csatolják azon munkavállalók névsorát, akiket kényszerszabadságra küldtek. Az eljárást olyan értelemben is módosították, hogy a kifizetéseket a korábbi 30 helyett 15 napos határidővel eszközlik.

A tárcavezető arra ösztönzi a vállalkozókat, hogy már most állítsák össze a március 16-a és 31-e közötti időszakra vonatkozó dokumentációt, hogy azt április első napjaiban benyújthassák az ügynökséghez.

A miniszter hangsúlyozta: a vállalkozóknak nem kell saját alapokból megelőlegezniük a kifizetést, a juttatást közvetlenül az ügynökség által utalt összegből fizethetik.

A sajtóértekezleten jelen lévő Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője rámutatott: a módosított változat szerint a támogatásra minden vállalkozó jogosult, aki a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldte alkalmazottait, függetlenül attól, hogy nagy-, kis- vagy magánvállalkozó, civil szerveződés, vagy bármilyen más foglalkoztatási formában dolgozik, ha alkalmazottjait egyéni munkaszerződéssel foglalkoztatta.

A támogatás a szükségállapot idejére vonatkozik, amelyet március 16-án harminc napra rendeltek el, és amelyet a helyzet alakulásának függvényében meghosszabbíthatnak - tette hozzá Dancă. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.