Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, március 21. /Agerpres/ - Megjelent szombaton a Hivatalos Közlönyben a sürgősségi kormányrendelet, amely támogatást nyújt a kis- és középvállalkozóknak a koronavírus-járvány előidézte helyzetben, illetve azon törvényt módosító rendelet is, amely lehetővé teszi a szülőknek, hogy szabadnapokat vegyenek ki gyerekeik felügyeletére az oktatási intézmények ideiglenes bezárása esetén.

A 2020/29-es sürgősségi kormányrendelet a 2017/110-es sürgősségi kormányrendeletet módosítja, és a kis- és középvállalkozások támogatása érdekében meghozott intézkedéseket tartalmazza. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a kormány támogatást nyújtson azoknak a vállalkozásoknak, amelyek anyagi nehézségekkel küzdenek a koronavírus-járvány előidézte helyzet miatt.

A 2020/19-es törvény előírásait módosító kormányrendelet szintén szombaton jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A jogszabály értelmében szabadnapokra jogosultak a szülők, hogy gyerekeik felügyeletét biztosítsák az oktatási intézmények ideiglenes bezárása esetén, így a koronavírus-járvány előidézte helyzetben is.
AGERPRES/(RO - szerző: Livia POPESCU, szerkesztő: Cătălina MATEI, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.