Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, március 9./Agerpres/ - A koronavírus terjedésének fékezése érdekében szerdától kezdve március 22-éig bezárják az iskolákat és óvodákat - jelentette be Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök az országos vészhelyzeti bizottság hétfő esti ülését követően.

"Az elsődleges célunk megóvni a gyerekeket az esetleges megfertőződéstől" - fogalmazott Orban, hozzátéve, hogy a koronavírus terjedése függvényében, szükség esetén meghosszabbítják az intézkedés hatályát.

Az ügyvivő kormányfő azt mondta, értesüléseik szerint a következő napokban többen érkeznek majd Romániába a koronavírus által érintett olaszországi régiókból.

"Információink szerint nagyon sokan vannak, akik amint értesültek a médiából Lombardia tartomány lezárásának lehetőségéről - mielőtt erről hivatalosan döntött volna az olasz kormány -, összecsomagoltak és elindultak Románia felé" - magyarázta.

A döntés kapcsán Monica Anisie oktatási miniszter közölte, a tanítás felfüggesztésére vonatkozó rendelkezés az állami és a magán oktatási intézményeket egyaránt érinti.

Az intézkedés a teljes közoktatási rendszerre vonatkozik, azaz minden óvodára, iskolára, középiskolára és a posztliceális képzésekre is - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a felsőoktatási intézmények - az egyetemi autonómia elve alapján - maguk dönthetik el, hogy felfüggesztik-e az oktatást vagy sem.

Az előkészítő osztályba való beiratkozás folytatódik, erre online is va lehetőség - állítja a miniszter -, és ha szükséges lesz, meghosszabbítják az iratkozási határidőt.

Anisie ugyanakkor azt mondta, arról, hogy miként pótolják majd be az elmaradt órákat, a fejlemények függvényében döntenek majd.
AGERPRES/(RO - szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.