COD GALBEN: 24-02-2020 ora 11 Intre 24 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 24 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 24-02-2020 ora 18 Intre 18:00 si 23:00 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55...60 km/h, izolat 65-70 km/h pe litoral și în deltă. in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, február 14. /Agerpres/ - Jogerősen felmentette pénteken a legfelsőbb bíróság Tomis ortodox érsekét, Petrescu Teodosiét az úgynevezett 'Nazarcea' ügyben, amelyben az egyházi főméltóságot azzal vádolta a DNA, hogy jogtalanul jutott európai uniós támogatásokhoz.

A bírói testület azzal indokolta döntését, hogy a vádban szereplő tett nem létezik. Ugyanakkor a Teodosie ellen indított polgári keresetet is elutasították, és a büntetőjogi dosszié összes többi vádlottját is felmentették.

Az egyházi méltóságot azzal vádolta meg 2017 februárjában a DNA, hogy rosszhiszeműen hamis vagy nem a teljes valóságot tükröző dokumentumokat használt fel annak érdekében, hogy illetéktelenül európai pénzalapokhoz jusson. A vádhatóság szerint 2010 és 2016 között Teodosie Petrescu és megbízottjai hamis nyilatkozatokat nyújtottak be a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA), hogy uniós támogatásban részesüljenek. 1.392.964 lej összegű területalapú támogatáshoz jutottak jogtalanul egy olyan nyilatkozat alapján, amelyben az állt, hogy bizonyos mezőgazdasági területeken borszőlőt termesztenek, holott azokon a területen 2010 óta megszűnt a szőlőtermesztés.

A vádhatóság szerint a benyújtott nyilatkozatokban egy másik hamis szempont is megjelenik, nevezetesen, hogy tiszteletben tartották a jó mezőgazdasági és környezeti feltételekre vonatkozó szabályokat, beleértve a nemkívánatos növényzet megtelepülésének elkerülését, miközben a jelzett parcellák parlagon voltak, és elborította azokat az ilyen növényzet.

Az ügyészek szerint ilyen körülmények között jogtalanul hívtak le 1.392.964 lej területalapú európai uniós támogatást.
AGERPRES/( RO - szerző: Eusebi MANOLACHE, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.