Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Brüsszel, február 14. /Agerpres/ - A román kormány által 2019. december 10-én elfogadott, 2020-2022-re vonatkozó pénzügyi stratégia 3,8%-os GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol, ami meggyőző bizonyítéka annak, hogy Romániában túlzott hiány van - írja az Európai Bizottság által pénteken elfogadott jelentésben.

A dokumentumból kiderül, hogy Románia nem tatja be az adósságkritériumot, emiatt indokolt a túlzott hiányra vonatkozó eljárás elindítása.

A jelentés szerint a tervezett deficit 'közelében sincs' a 3%-os határnak, és nem tekinthető 'sem kivételesnek, sem ideiglenesnek'.

A Bizottság téli előrejelzései szerint Románia államháztartási hiánya 2019-ben elérte a bruttó hazai termék (GDP) 4%-át, amely 2020-ban 4,9%-ra és 2021-ben pedig 6,9%-ra emelkedik. A hiány növekedése elsősorban a 2019 nyarán bevezetett nyugdíjnövekedésnek, illetve a nyugdíjak 2020 szeptemberére tervezett további 40%-os emelésének és a 2021 szeptemberére tervezett nyugdíj-újraszámításnak az eredménye. Ezen felül 2019 decembere és 2020 januárja között a hatóságok új adócsökkentéseket fogadtak el, és megduplázták a gyereknevelési támogatást.

A jelentéssel kapcsolatban a Gazdasági és Pénzügyi Bizottságnak kell állást foglalnia. AGERPRES/(RO - szerző: Constantin BALABAN, szerkesztő: Mariana NICA, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.