COD GALBEN: 25-02-2020 ora 12 Intre 12:15 si 16:00 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor atinge temporar 55...60 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 25-02-2020 ora 10 Intre 10:00 si 14:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor atinge 90...100 km/h. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 25-02-2020 Intre 09:30 si 14:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze de 90...110 km/h. in Județul Suceava, Județul Neamţ;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, január 24./Agerpres/ - A román fejedelemségek egyesülésének évfordulója jó alkalom arra, hogy félretéve a politikai nézetkülönbségeket elgondolkodjunk azon, hogy mit akarunk elérni a jövőben mint nép - hangoztatja január 24-ei üzenetében Ludovic Orban miniszterelnök.

'A kis egyesülés, ahogyan ma nevezik az 1859. január 24-ei történelmi pillanatot, a román egységes állam létrehozásának első szakaszát jelentette, amely 1918. december 1-jén teljesedett ki, amikor létrejött az unió Erdéllyel, Bánsággal, a Körösök-vidékével és Máramarossal. Mi lehet szebb egy nemzet számára, mint egy látnoki cél körüli konszenzus, amelynek teljesítése előkészíti az utat egy modern, szuverén és független állam felé? Alexandru Ioan Cuza egy időben történő megválasztása Havasalföld és Moldva uralkodójává, ahogyan azt ő maga is mondta, nem csak azt jelentette, hogy egy ember, hanem hogy egy nép került hatalomra. Sokat tanulhatunk a román fejedelemségek egyesítését megvalósítók példájából"- írja üzenetében a kormányfő.

Hozzátette: noha voltak ellenzői is az egyesülésnek, a kor politikusai kihasználták az ország előtt álló történelmi lehetőséget.

'A történelem bebizonyította, hogy nemzetként erősek lehetünk, ha egy közös cél egyesít bennünket"- mondja Orban.

A miniszterelnök úgy véli: az ország számára jelenleg az a kihívás, hogy az Európai Unió többi tagállamával párhuzamosan fejlődjön.

'A román fejedelemségek egyesülésének évfordulója jó alkalom, hogy félretéve a politikai nézetkülönbségeket elgondolkodjunk azon, hogy mit akarunk elérni a jövőben mint nép. Az ország számára jelenleg az a kihívás, hogy az Európai Unió többi tagállamával párhuzamosan fejlődjön Ez az az út, amelyet az általam vezetett kormánycsapattal vállaltunk, tiszteletben tartva a törvényt és a társadalom érdekeit. Isten éltesse a románokat! Isten éltessen, Románia!" - zárul Ludovic Orban miniszterelnök üzenete. AGERPRES (RO - szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.