Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, január 14. /Agerpres/ - Nyolc hónapja 'teljesen ártatlanul' ül börtönben - jelentette ki kedden a legfelsőbb bíróságon Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke, aki három év és hat hónapos büntetését tölti a rahovai börtönben, amelyet a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságon történt fiktív alkalmazások ügyében rótt ki rá a bíróság.

A legfelsőbb bíróságon kedden Dragnea semmisségi folyamodványát tárgyalták.

A tárgyalóteremben Dragnea ártatlannak vallotta magát és felmentését kérte.

A PSD volt elnöke ismét cáfolta, hogy - az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádjával ellentétben - ismerte volna Adriana Botorogeanut és Anisa Stoicát, akik - az ügyészek szerint - a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazásában álltak, de valójában a pártnál dolgoztak.

'Szilárdan hiszem, hogy teljesen ártatlan vagyok és nyolc hónapja ártatlanul ülök a rahovai börtönben. Ezért nem térítettem meg a kárt, mert nem tűnt normálisnak, hogy kifizessem azt, amit nem követtem el. Az önök döntésükön múlik, hogy továbbra is a börtönben maradok-e ártatlanul, vagy szabadon engednek' - mondta Dragnea a bíráknak.

Dragnea ügyvédje, Flavia Teodosiu kijelentette: nem szerepel a büntetőtörvénykönyvben az a cselekedet, amivel Dragneát vádolják.

A procedúrát lezárták, a bíróság a következő alkalommal ítéletet hirdet.

2019. május 27-én a legfelsőbb bíróság, hivatali visszaélésre történő felbujtás vádjával, három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Liviu Dragneát a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságon történt fiktív alkalmazások ügyében.

Dragnea két rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtott be: egy semmiségi panaszt és egy semmisségi folyamodványt.

2019. december 10-én a bírák elutasították a semmiségi panaszt, a semmisségi folyamodványt pedig kedden tárgyalták.

A vád szerint Dragnea - aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt - közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott. AGERPRES/(RO - szerző: Eusebi MANOLACHE, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.