COD GALBEN: 11-07-2020 ora 13 Intre 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate se va semnala 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, december 2. /Agerpres/ - December elseje az a nap, amikor meg kell állnunk a mindennapok rohanásában, és hálával kell gondolnunk azokra, akik száz évvel ezelőtt - túllépve a politikai és személyes nézetkülönbségeken - Románia egységét választották - mondta a román nemzeti ünnepen tartott parlamenti beszédében Ludovic Orban.

A kormányfő arról beszélt, hogy napjainkban a szavazati jogával élő román állampolgárok egyötöde az országhatárokon kívül él, de 'ez nem kell, hogy tragédia legyen Románia számára', és nem is lesz az, ha szoros kapcsolat marad az itthoni román társadalom és az elszármazottak között.

Úgy vélekedett, a példátlan mértékű elvándorlásnak nemcsak anyagi okai vannak, hanem az is, hogy az utóbbi 3 évtizedben a romániai lakosság nem kapott tiszteletet az állam intézményeitől, sem megfelelő oktatást és orvosi ellátást, és szakmai előmenetel terén sem voltak jók a kilátásai. 'A diaszpóra részvállalása a romániai politikai életben egyértelmű jele annak, hogy hozzá akarnak járulni az ország előrehaladásához, és ez arra kötelez minket, hogy érdemüknek megfelelően reagáljunk' - szögezte le a kormányfő.

Elismeréssel nyilatkozott arról, hogy - más országokkal ellentétben - Romániában a választópolgárok nem hallgattak a politikai szélsőség, az idegengyűlölet és intolerancia hangjaira. Ez azt jelenti, hogy 'Románia jelenléte Európában nemcsak minket, hanem Európát is erősebbé teszi' - jelentette ki a miniszterelnök.
AGERPRES/ (RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.