COD GALBEN: 11-07-2020 ora 13 Intre 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate se va semnala 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, december 2. /Agerpres/ - Romániának ma minden eddiginél nagyobb szüksége van arra, hogy összefogjon a nagy országos projektek érdekében, és egyetértésben, toleranciában és szolidaritásban éljen - jelentette ki Klaus Iohannis államfő a nemzeti ünnep alkalmából tartott ünnepi parlamenti plénumon.

Ünnepi felszólalásában az elnök kifejtette, Romániának olyan országgá kell válnia, ahova visszatérnek azok, akik külföldre mentek, és ahol minden erőforrás biztosított vágyaik beteljesítéséhez azoknak, akik itthon maradtak.

Ehhez meg kell valósítani a nagy közintézmények reformját, modernizálni kell a közigazgatást, vissza kell adni az ezen intézményekbe vetett állampolgári bizalmat, értékesíteni kell a lakosság kreativitását és védeni a nemzeti identitást, az örökséget és az erőforrásokat, biztosítani kell a fenntartható gazdasági fejlődést és előmozdítani a demokratikus értékeket - sorolta Iohannis.

'Nem lesz könnyű, de a múltunk megtanított, hogy minden nagyszabású terv sok munkát, komolyságot és profizmust igényel' - tette hozzá.

A 2019-es esztendőt nehéz választási évként értékelte, amelyet számos feszültség és konfliktus terhelt, de az idei év nagy győzelme, hogy a romániai lakosság szavazata révén kinyilvánította Európa-pártiságát, a demokrácia és jogállamiság iránti elkötelezettségét, mondta az államfő.

Iohannis külön üzent a határokon kívül élő románoknak a nemzeti ünnep alkalmából. 'A diaszpóra nemcsak gondolatban, hanem tetteivel is a román társadalom szerves része marad. Ezt a hazaszeretetet intézményes keretek között is meg kell hálálni, például úgy, hogy jelentősen megnöveljük a határokon túl élő románokat képviselő törvényhozók számát' - jelentette ki Klaus Iohannis.
AGERPRES/ (RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.