Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 27. /Agerpres/ - Nem gyengeségtől, hanem méltóságtól vezérleve mond le tisztségéről - jelentette be Viorica Dăncilă a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának kedd éjjeli ülése után, amelyen a párt több alelnöke, majd maga Viorica Dăncilă is lemondott, a PSD Állandó Tanácsát pedig feloszlatták.

'Megértettem kollégáim véleményét, akik a párt újraépítését óhajtják, és azt is, hogy valakinek felelősséget kell vállalnia a választások eredményéért. Ez nem a gyengeség, hanem a méltóság pillanata, és úgy gondolom, hogy le kellett mondanom a PSD-elnöki tisztségemről. A párt érdekében tettem meg ezt a gesztust' - jelentette ki Dăncilă.

Hozzátette, a párt új vezetőséget, új jövőképet, új programot igényel, és ő ezt tiszteletben tartja.

Dăncilă úgy vélekedett, a párt élén eltöltött 5 hónap kevés volt ahhoz, hogy jelentős eredményeket tudjon felmutatni és stabil csapatot tudjon maga köré építeni. "Talán, ha mandátumom hosszabb lett volna, mások lennének az eredmények, de én minden tőlem telhetőt megtettem' - összegezte a volt PSD-elnök.

A Szociáldemokrata Párt Országos Végrehajtó Bizottságának kedd éjjeli ülésén a párt több alelnöke - Marian Oprişan, Lia Olguţa Vasilescu, Dragoş Benea, Roxana Mânzatu, Dan Nica, Gabriel Zetea és Carmen Dan - is benyújtotta lemondását.
AGERPRES/(RO - szerző: Sorin PENEŞ, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.