Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 14. /Agerpres/ - Feloldották a 2018. augusztus 10-ei, bukaresti tüntetésen lezajlott csendőri beavatkozásról készült jelentés titkosságát, és elküldték a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek (DIICOT), hogy tudják felhasználni az ügyben tett feljelentések nyomán indított kivizsgálás során - jelentette ki csütörtökön Marcel Vela belügyminiszter.

Vela rámutatott, csütörtök reggel megkapták az utolsó jóváhagyást is az ügyben érintett intézményektől és a belügyminisztérium bizottsága a dosszié titkosságának a feloldásáról döntött.

'Elküldtük az iratcsomót a DIICOT-nak, amely eljárást indított a feljelentések alapján, most felhasználhatják a bűnügyi vizsgálatban' - mondta Marcel Vela.

A tárcavezető hangsúlyozta, folyamatban levő nyomozásról lévén szó a belügyminisztérium nem közölhet részleteket az ügyről, de minden adat a DIICOT rendelkezésére áll.

Hozzátette, a következő időszakban tájékoztatni fog a csendőrségnél lefolytatott belső fegyelmi eljárások következtetéseiről is, és átláthatóvá kívánja tenni a tárca minden tevékenységét, mert azt szeretné, ha az emberek visszanyernék a belügyminisztérium struktúráiba vetett bizalmukat.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy ő megtette kötelességét a dosszié titkosságának feloldását illetően, amire elődei nem voltak képesek az esemény óta eltelt több mint egy év alatt.

'Amikor a parlament védelmi bizottságának elnökeként a jelentés titkosságának feloldását kértem, a PSD kisajátította a bizottságot és leváltotta elnökét. Az elnök leváltását követően megfordult itt még vagy két-három miniszter, akik azonban nem fárasztották magukat ezzel a dologgal. Én ígéretet tettem rá, és ígéretemet betartottam' - nyomatékosította Vela.

A belügyminiszter szerdán jelentette ki, hogy a héten feloldják a titkosságát a 2018. augusztus 10-ei tüntetésen lezajlott csendőri beavatkozás dossziéjának. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.