Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 10. /Agerpres/ - A szavazati jog olyan alapvető jog, amely lehetőséget teremt a polgároknak arra, hogy eldöntsék, milyen irányba haladjon az országuk, ezért arra ösztönzi a romániaiakat, hogy vegyenek részt a választáson - nyilatkozta Ludovic Orban miniszterelnök vasárnap, miután leadta szavazatát az Ilfov megyei Dobroeşti egyik iskolájában.

'Az államfői tisztség a román állam legfontosabb funkciója, hiszen az elnök adja meg az irányt, az alaphangot, neki van valódi hatalma ahhoz, hogy képviselje Romániát a világban, hogy korrigálja más állami intézmények esetleges hibáit. (...) Arra biztatom a románokat, hogy gyakorolják az áldozatok árán megszerzett szavazati jogukat, azt az alapjogot, amely lehetővé teszi minden román állampolgár számára, hogy eldöntse, mi történik országával, hogy milyen irányba, jó vagy rossz irányba halad-e az ország' - hangoztatta Orban.

Reggel ment szavazni - tette hozzá -, mert aki korán kel, aranyat lel.

"Minden 1990 utáni választáson éltem szavazati jogommal. Nyilvánvalóan egy normális Romániára, egy fejlett, erős Romániára szavaztam, amelyet tisztelet övez a világban, amelyben minden polgár jogait és szabadságait tiszteletben tartják, és amelyben minden embernek esélye van egy sikeres élethez"- tette hozzá Orban. AGERPRES / (RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András).

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.