Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 9./Agerpres/ - Több mint 207 ezer külföldön élő román állampolgár szavazott szombaton 18 óráig az ország határain kívül kialakított szavazókörzetekben.

Azzal a mintegy 25.200 román állampolgárral együtt, akik levélben voksoltak, meghaladta a 232 ezret a külföldön élő szavazók száma - derül ki a Központi Választási Iroda adataiból.

Idén először a diaszpórában élőknek három nap áll rendelkezésükre, hogy az erre a célra létrehozott 835 szavazókörzet valamelyikében az urnák elé járuljanak az államfőválasztáson. Pénteken helyi idő szerint 12 és 21 óra között szavazhattak, szombaton és vasárnap pedig helyi idő szerint 7 és 21 óra között élhetnek választójogukkal. Azok a szavazók, akik 21 órakor a szavazókörzetek székhelyén vagy azok előtt tartózkodnak, 23 óra 59 percig még leadhatják voksukat.

A román állampolgárok bármely külföldön kialakított körzetnél élhetnek szavazati jogukkal a következő, a voksolás napján érvényes iratok valamelyikének felmutatásával: személyi igazolvány, elektronikus személyi igazolvány, ideiglenes személyi igazolvány, diplomata-útlevél, elektronikus diplomata-útlevél, szolgálati útlevél, elektronikus szolgálati útlevél, egyszerű útlevél, egyszerű ideiglenes útlevél és egyszerű elektronikus útlevél, illetve katonai szolgálati könyv a katonai iskolák diákjai esetében.

Arról, hogy hol találhatók a szavazóhelyiségek, illetve a voksolási folyamattal kapcsolatos egyéb információkról a külügyminisztérium honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
AGERPRES/(RO - szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Oana POPESCU, HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.