COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...100 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h. in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 7. /Agerpres/ - A kormány támogatja az országos minimálbér emelését, azt azonban nem akarja, hogy ez 'negatív kihatással legyen a gazdaságra', jelentette ki Ludovic Orban kormányfő csütörtökön, hozzáfűzve, a nyugdíjakat is szeretné emelni, de emlékeztetett, hogy a nyugdíjalapban 2 milliárd lejes a deficit.

'A párt, amelyet egész egyszerűen elűztek a hatalomról, már két hete hazugságokat terjeszt minden lehetséges csatornán. (...) A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatja a jövedelmek emelését minden társadalmi kategória esetében. Azonban a béremelés alapja a stabil és fenntartható gazdasági növekedés kell hogy legyen, (...) amely nyomán valóban nő a vásárlóerő is. (...) Szeretnénk megemelni az országos minimálbért, de nem szeretnénk, hogy ez negatív gazdasági kihatással legyen a vállalatokra, hogy bizonyos beruházóknak a román piacról való kivonulását eredményezze és főként azt nem, hogy munkahelyek szűnjenek meg' - jelentette ki Orban a munkaügyi minisztériumban, ahol Violeta Alexandru új munkaügyi miniszter átvette mandátumát.

Hozzátette, az idős emberek bízzanak bennük, mert emelni kívánják a nyugdíjakat, de azt szeretnék, ha ez az emelés nemcsak papíron létezne, hanem a vásárlóerő növekedésében is érződne.

Ebben az összefüggésben megemlítette, hogy a Szociáldemokrata Párt hazugságokat terjeszt és csúfot űzött Romániából az elmúlt 30 évben, és azt állította, hogy a volt munkaügyi miniszter, Marius Budăi által az országos minimálbér 100 lejjel való emelésére tett ígéretéhez semmiféle hatástanulmány nem fűződik.

'Megkérdeztem a miniszter asszonyt, hogy létezik-e a minisztériumban valamiféle hatástanulmány az illető kormánytervezethez, amelyet a volt munkaügyi miniszter kezdeményezett. Nem talált semmit' - mutatott rá Orban.

A munkaerőpiac problémáit is komolyan elemezni akarja, mivel a magánszféra vállalkozóival való tanácskozásokból az derült ki, hogy 'nagy a munkaerőhiány, főként a mesterembereket és a felsőfokú tanulmányokkal - leginkább műszaki végzettséggel - rendelkezőket igénylő munkakörökben'.

Orban szerint bárki számára az a legbiztosabb szociális védelem, ha olyan mestersége van, amelyre nagy a kereslet és talál egy jól fizető állást magának, mert akkor nincs szüksége az állami támogatásra.

A kormányfő ugyanakkor kifejtette, 'nagyon aggódik' a nyugdíjalap helyzetét illetően.

'Jelenleg több mint 2 milliárd lejes a deficit a nyugdíjalapban, nemsokára megtudjuk, hogy pontosan mennyi is. (...) Felkértem a pénzügyminisztert, mutassa be nekem a helyzetet. (...) Első lépésben minden egyes minisztériumnál belső könyvvizsgálást végzünk, majd ennek nyomán döntünk az intézmények átszervezéséről. (...) Azt szeretnénk, ha minél nagyobb számú közalkalmazott foglalkozna az állampolgárok felé irányuló szolgáltatásokkal, (...) modern, digitalizált közigazgatást szeretnénk megvalósítani' - magyarázta Ludovic Orban. AGERPRES/ (RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.