Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Beszterce, október 9. /Agerpres/- Romániában 200 ezer traktor van, ezek sorba állítva négyszer érnék körbe az országot - próbálta érzékeltetni szerdán a bukaresti gazdafórumon Petre Daea mezőgazdasági miniszter a szakágazat 1989 utáni fejlődését.

A tárcavezető ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a mezőgazdasági kutatásban 'évekig nem tették azt, amit tenni kellett volna', de azt mondta: az elmúlt két évben behoztak a lemaradásból.

Kifejtette: nagy összegeket fektettek a jégeső-elhárító rendszerbe, amely valóságos "nehéztüzérségként' működik, és amelynek hiányában idén 'pusztulás' lett volna.

Beszédében Daea azt mondta: Románia az Európai Unió (EU) pódiumán áll.

'Évi hárommillió tonna búzával léptünk be az EU-ba, az utóbbi három esztendőben folyamatosan több mint 10 millió tonna termett. (...). Mindezek a számok arra vezetnek, hogy Románia mezőgazdasági termelése óriásit ugrott előre a csatlakozás óta eltelt években. Románia ma dobogós helyen áll az Európai Unióban' - hangoztatta Daea.

A 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben elért kiemelkedő mezőgazdasági termelés annak köszönhető, hogy időben kifizettük a területlapú támogatásokat, és uniós, illetve kormányalapokból beruházásokat hajtottunk végre a mezőgazdaságban - fejtette ki nagy tapsot aratva a tárcavezető.

A bukaresti fórumon, amelyen részt vett Viorica Dăncilă kormányfő is, és amelyhez üzenetet intézett Phil Hogan, az Európai Bizottság agrárbiztosa, mintegy tizenegyezer gazda vesz részt az ország egész területéről.
AGERPRES/(RO - szerző: Mariana NICA, szerkesztő: Andreea MARINESCU, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.