Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Brüsszel, október 9./Agerpres/ - Rovana Plumb jelölésének elutasítása után a román kormány hétfőn elküldött egy újabb javaslatot az európai biztosi tisztségre; a kiértékelési eljárás folyamatban mind a román, mind a magyar jelölt esetében - nyilatkozta kedd este az Európai Bizottság (EB) egyik szóvivője. Egy másik brüsszeli forrás szerint az EB megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen több javaslatot vár a román kormánytól.

"Magyarország és Románia jelöltje kapcsán az eljárás folyamatban van" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek az EB-szóvivő.

"Megerősíthetem, hogy a román kormány tegnap (hétfőn - szerk. megj.) küldött egy levelet. Ebben szerepel egy jelölt neve, akit korábban már meghallgatott a megválasztott elnök, akkor azonban nem rá esett a választása" - nyilatkozta egy brüsszeli illetékes. Ezzel Dan Nicára utalt, korábban ugyanis a nemi paritás érdekében Rovana Plumb mellett őt jelölte a román kormány a biztosi tisztségre.

"Ez nem azt jelenti, hogy a jelöltet elutasították. Egyszerűen volt egy másik jelölt, aki akkor jobban teljesített az interjún. Továbbra is kapcsolatban állunk Romániával. Ha több név közül válogathatnánk, közelebb kerülhetnénk a döntéshez" - tette hozzá ugyanaz a forrás.

Az új biztosjelölt nevesítését az indokolja, hogy az Európai Parlament Jogi Bizottsága (JURI) összeférhetetlenség miatt elutasította Rovana Plumb biztosi jelölését. Plumbot a szállításügyi portfólióval bízta volna meg Ursula von der Leyen.

Lévén, hogy az eredeti tervek szerint az EP október 23-án szavaz az új Európai Bizottság jóváhagyásáról, 14-15-e az utolsó dátum az új biztosjelöltek szakbizottságbeli meghallgatására. AGERPRES/(RO - szerző: Florin ŞTEFAN, szerkesztő: Mariana IONESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.