COD GALBEN: 19-01-2020 Intre 07:00 si 10:00 se va semnala local ceaţă cu depunere de chiciură și izolat burniță cu depuneri de polei in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Sălaj, Județul Satu Mare; COD GALBEN: 19-01-2020 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Alba, Județul Alba, Județul Mureş, Județul Harghita, Județul Sibiu; COD GALBEN: 19-01-2020 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala ceaţă care local determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Cluj;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 11. /Agerpres/ - Olyan körülmények között, hogy 'a még mindig ALDE-tag' Teodor Meleşcanu a szenátus elnöke, csak akkor hiszi el, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) ellenzékben van, ha látja, hogy ennek képviselői aláírták a kormány ellen benyújtandó bizalmatlansági indítványt - jelentette ki kedd este Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Meglátás szerint előfordulhat, hogy az ALDE és a Victor Ponta vezette Pro Románia párt csak megjátssza, hogy 'megharagudott a kormányra', hogy erősebb tárgyalási pozíciót nyerjenek a Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben.

Barna megismételte felhívását, hogy az ellenzéki pártok kössenek egy egyességet az előre hozott választások tekintetében, amelyre felelős válaszokat vár, nem olyat, mint amilyet a szenátus volt elnöke adott, akinek el kell döntenie, hogy ellenzékben van-e vagy kormányon.

Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke kedden úgy fogalmazott, hogy amíg funkcióban van egy kormány, nem lehet szó előre hozott választások kiírásáról.

Az előre hozott választások kiírásához egy sor, az alkotmányban előírt lépést kell megtenni, mondta Tăriceanu.

'Még ha létre is jön egy politikai egyezség az előre hozott választások szükségességével kapcsolatban, meg kell tenni bizonyos alkotmányos lépéseket, másképp nem lehet. Azoknak, akik ezekkel a javaslatokkal állnak elő, előbb figyelmesen tanulmányozniuk kellene az alkotmányt, hogy megértsék, milyen politikai megoldásokhoz lehet folyamodni' - fejtette ki az ALDE elnöke, és rámutatott, hogy előbb a politikai megoldásokat kell sorra venni.

'Jelenleg még van egy kormányunk, tehát túl korai még előre hozott választásokról beszélni' - szögezte le Popescu-Tăriceanu a parlamentben. AGERPRES/ (RO - szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.