Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, augusztus 13. /Agerpres/ - Elmarasztalta Ludovic Orban liberális elnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) azon keddi bejelentését, miszerint büntetőpanaszt nyújt be a liberálisok ellen, leszögezve, támogatja kollégái kijelentéseit a költségvetési számok meghamisításáról.

'A Nemzeti Liberális Párt elnöki minőségében bejelentem, hogy támogatom kollégáim kijelentéseit a kormány által meghamisított költségvetési mutatókról' - jelenti ki Orban az AGERPRES hírügynökségnek kedden elküldött közleményben.

Rámutat, itt lesz a 'megfelelő alkalom', hogy a liberálisok az igazságszolgáltatás előtt bebizonyítsák a kormánykoalíció hibáit.

'Nem az én, az igazságot felfedő kollégáimnak kellene felelniük a törvény előtt, hanem pont a PSD tagjainak, akik szemtelenül hazudnak az állami költségvetés kapcsán, akik tönkretették az ország pénzügyi állapotát. Meggyőződésem, hogy fizetni fognak' - tette hozzá Orban.

A költségvetés-kiigazítás hamis, csak megpróbálja elrejteni az államháztartás katasztrófális helyzetét, és ennek eredményeként az év végére Románia rendkívül nehéz gazdasági helyzetben lesz, állítja Orban.

A PSD kedden bejelentette, hogy büntetőpanaszt tesz a PNL azon politikusai ellen, akik - a PSD szerint - "tudatosan félretájékoztatták" az embereket a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.

Keddi közleményében a PSD rámutat, a PNL-s politikusok azon nyilatkozatai, miszerint a kormány "meghamisította" a pénzügyi adatokat, illetve "ellopta a bruttó hazai termék 10 százalékát", igen súlyosak, és kimerítik a nemzetbiztonságot veszélyeztető hamis információk tudatos közlése bűntettének fogalmát. A PSD szerint a PNL vádjai nélkülöznek minden tényszerű alapot, ugyanakkor azonban megingathatják a befektetők és az állampolgárok hivatalos pénzügyi adatokba vetett bizalmát, és ezáltal negatív hatással lehetnek a nemzetgazdaságra. "Ezért a PSD büntetőpanaszt tesz a PNL azon képviselői ellen, akik felelőtlen módon ilyen információkat terjesztettek, ezek hamisságának, valamint annak tudatában, hogy milyen hatással lehetnek az ország gazdaságára" - fogalmaz közleményében a nagyobbik kormánypárt. AGERPRES/ (RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.