Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, március 24. /Agerpres/ - A PSD-kormány valóságos ostromot jelentett a jogállamiság és a romániai demokrácia ellen, jelentette ki Klaus Iohannis államfő a Nemzeti Liberális Fiatalok (TNL) Mircea Ionescu-Quintusról elnevezett díjainak átadási ünnepségén.

A Sinaián tartott szombat esti gálán Iohannis elnök arról beszélt, hogy 2016 decemberében az emberek jóhiszeműen szavaztak, elhitték a választási ígéreteket, de hatalomra kerülésével a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem a gazdaság fellendítésén és a jogállam megerősítésén kezdett el dolgozni, hanem az igazságügyi törvények megváltoztatásán, hogy megvédje korrupt vezetőit. 'Az egész PSD-kormányzás egy ostrom volt a jogállamiság és a romániai demokrácia ellen' - fogalmazott Iohannis.

Az államfő azt is felrótta beszédében a nagyobbik kormánypártnak, hogy minden módszerrel megpróbálja 'kifehéríteni' a bűnügyi dossziékat, és kontroll alatt igyekszik tartani a gazdaság minden ágazatát.

'Egy állam teljes architektúrája a jóhiszeműségre, jóakaratra és az intézmények közötti lojális együttműködésre alapul. Ha ez megvan, akkor minden jól működik. De ha nincs meg? Ha nincs meg, akkor a demokrácia alapjai vannak veszélyben. Ha olyan emberek kerülnek a nagy pártok élére, akik személyes érdekeiket a párt érdekei fölé helyezik, és ha az a párt kormányra jut, és saját, valamint vezetőinek érdekeit a román állampolgárok, Románia érdekei fölé helyezi, és ha az a párt és az a kormány elkezdi alapjaiban elrontani az államot, elkezdik módosítani az igazságügyi törvényeket saját bűnügyi dossziéik kifehérítése végett, ha újabb és újabb, sosem hallott, sosem látott módszereket találnak ki a gazdaság valamennyi ágazatának kontrollálására, ha kettős kommunikációt alkalmaznak - vagyis egyet mondanak és mást cselekednek -, ha állandóan saját érdekeiket helyezik a közérdek fölé, akkor abba a helyzetbe kerülünk, ahol most vagyunk; és a probléma neve PSD - mondta Klaus Iohannis.
AGERPRES/( RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: George ONEA, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.