Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, március 11./Agerpres/ - A Népi Mozgalom Párt (PMP) országos tanácsa egyöntetű szavazattal úgy döntött, megbízza a PMP képviselőjét, hogy az Európai Néppárt (EPP) ülésén szavazzon a Fidesz kizárása mellett - mondta el hétfőn Traian Băsescu, az alakulat tiszteletbeli elnöke.

'Véleményem szerint a magyar kormánypárt súlyosan megszegi a Lisszaboni szerződést, az Unió alapszerződését, már nem fogadja el azt, amit aláírt a csatlakozáskor (...), szerintem egy ilyen pártot nem lehet megtűrni az EPP-n belül' - nyilatkozta Băsescu.

A volt államfő szerint a PMP már csak a Fidesz vasárnapi 'aljas nyilatkozata' miatt sem állhat Orbán Viktor mellé, amelyben kiállt a székelyföldi autonómia mellett. Véleménye szerint a Fidesz helye a marxisták között van, ahol a 'törvények be nem tartása a politika részét képezi', de nincs amit keresnie a Néppártban, amelyik 'jól-rosszul, vagy 15 éve kormányozza az Európai Unió (EU) hajóját', még akkor is, ha ez az EU 'nem feltétlen az, amiről álmodtunk'.

A Fidesz esetleges kizárásáról március 20-án dönt az EPP. Az ülésen részt vesz Eugen Tomac, a PMP elnöke is. AGERPRES/(RO - szerző: Sorin PENES, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.