Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Marosvásárhely, február 13./Agerpres/ - Nem lett öngyilkos - ahogyan arról korábban bírósági források hírt adtak - az a húszéves ratosnyai (Răstoliţa) fiatalember, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de egy járókelőt sebesítettek meg - pontosított a szászrégeni ügyészség.

A vádhatóság ugyanakkor közölte: egy másik férfi vetett önkezével véget életének, akit egy báldi (Balda) nő meggyilkolásával gyanúsítanak.

Ez utóbbi egy február 12-i esettel kapcsolatos, amikor egy nő holttestére bukkantak, amely a Maros megyei Báldon a patakban, arccal lefele lebegett. A Maros megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított kivizsgálást.

Szerda délelőtt bírósági források azt közölték, hogy öngyilkos lett az a ratosnyai férfi, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de egy járókelőt sebesítettek meg.

A 20 éves fiatalembert egy nappal korábban helyezték 30 napos hatósági felügyelet alá, és megtiltották, hogy elhagyja Ratosnyát.

A férfit, akit hétfőn 24 órára őrizetbe vettek, két rendben elkövetett hatósági elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják.

Vasárnap a szászrégeni ügyészek bejelentették, hogy in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, valamint kétrendbeli hatóság elleni erőszak ügyében.

Rendőrségi források szerint a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársai péntek este le akartak állítani egy személygépkocsit, annak vezetője azonban továbbhajtott. A rendőrök követték az autót, és mivel az Marosvécs (Brâncoveneşti) felé tartott, riasztották ottani kollégáikat, akik aztán Magyarón próbálták megállítani a menekülő sofőrt, de az ő jelzéseikre sem állt meg. Az egyik rendőr ekkor szolgálati fegyverével rálőtt az autóra, az egyik golyó azonban egy gyalogos nő fejét találta el. A rendőrök elsősegélyben részesítették a sérültet, akit aztán mentővel előbb a marosvásárhelyi, majd a kolozsvári kórházba szállítottak. AGERPRES/(RO - szerző: Dorina MATIŞ szerkesztő: George ONEA; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.