Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 27./Agerpres/ - A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint az RMDSZ a PSD-ALDE-kormány cinkosaként jár el, amivel a romániai magyar kisebbség "mélységesen elégedetlen".

A B1 Televíziónak nyilatkozó Ludovic Orban rámutatott, jelenleg a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és az RMDSZ alkotja a többséget a parlamentben, övék a szavazatok több mint 63 százaléka. A szenátusban a PSD-nek egymagában is megvan a többsége, ezért az ALDE-t vezető Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök a nagyobbik kormánypárt "foglya", mert a szociáldemokraták bármikor kezdeményezhetik a leváltását.

"Az RMDSZ álláspontja azonban számomra érthetetlen. Azok, akik az RMDSZ-re szavaztak, vagyis a romániai magyar kisebbség tagjai, mélységesen elégedetlenek. (...) Szerintem e tekintetben szerepe van a Liviu Dragnea és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közötti különleges viszonynak is. (...) A romániai magyar állampolgárok nem hibáztathatók azért, mert az RMDSZ a kormány cinkosaként jár el. Az RMDSZ-nek politikai meggyőződése alapján, az Európai Néppárthoz való tartozás szellemében, de főleg szavazói akaratának figyelembe vételével kell cselekednie" - vélekedett a műsorban a liberális pártelnök. AGERPRES/(RO - szerző: Cristina MATEI, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.