Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, október 27./Agerpres/ - Az állami kórházakban jelenleg rövidített programmal dolgoznak az orvosok, a béremelések után azonban elvárható tőlük, hogy ledolgozzák a nyolc órát - véli az országos katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Raed Arafat.

"Minden városban vannak orvosok, akik az állami és a magánszektorban is munkát vállalnak. Meg kell vizsgálni ezt a jelenséget, meg kellene szabni egy nyolcórás munkaidőt, és valószínűleg lenne megoldás arra is, hogy program után máshol is dolgozzanak" - fogalmazott Arafat a Digi24 televízió műsorában.

A belügyi államtitkár rámutatott, erre vonatkozó szabályozás létezik, "ezt azonban gyakorlatba is kellene ültetni". Arafat szerint jelenleg az orvosok rövidített program szerint dolgoznak az állami kórházakban. "Nem tudom, létezik-e még egy ország, ahol ilyen program lenne a közszférában" - mondta, hozzátéve, a jelentős mértékű béremelés után elvárható tőlük, hogy nyolcórás műszakot teljesítsenek.

Raed Arafat ugyanakkor hangsúlyozta, időszakosan ellenőrizni kellene bizonyos mutatók alapján az orvosok munkáját, számon kellene tartani például azt, hogy egy orvos mennyit dolgozott, hány pácienst vizsgált meg, "milyen eredményeket tud felmutatni a közszférában".

Az államtitkár beszélt a műsorban a kórházigazgatók feladatáról is. "A menedzsernek tudnia kell, hogy felelősséggel tartozik a munkájáért, azért, ahogy a kórház működik, ahogyan kinéz, és akkor elvárhatnánk, hogy ellátás, tisztaság szempontjából ugyanazt nyújtsák a közkórházak, mint amit a magánkórházak" - hangoztatta. AGERPRES/(RO - szerző: Florentina ŞTEFĂNESCU, szerkesztő: Karina OLTEANU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.