Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Iaşi, június 22. /Agerpres/ - Sokszor megtörténik, hogy valakit első fokon elítélnek, majd másodfokon felmentik - jelentette ki Tudorel Toader igazságügyi miniszter Iaşi-ban, arra reagálva, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét a legfelsőbb bíróság első fokon 3 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

A sajtó érdeklődésére válaszolva a miniszter azt mondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de 'a hangzatosabb nevű személyeknél ez néha megkérdőjeleződik'.

Kifejtette, a televízióból értesült Liviu Dragnea elítéséről, és hogy a PSD elnökét elítélő háromtagú bírói testületből ketten - akik a börtönbüntetésre vonatkozó ítéletet meghozták - nem tartották be az alkotmánybírósági határozatot, melynek értelmében ha alkotmányellenességet állapít meg a testület egy törvény esetében, akkor azt vagy módosítja a parlament 45 napon belül, vagy érvényét veszti a kifogásolt szövegrész.

Toadert a büntető törvénykönyvek módosításáról is kérdezték a sajtó munkatársai. Az igazságügyi miniszter erről azt mondta: az általa vezetett tárca olyan törvénytervezetet dolgozott ki, amely összhangba hozta a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet az alkotmánybíróság határozataival, 'se többet, se kevesebbet' nem tartalmazott. 'Arról, hogy utólag, a parlament különbizottságában a mi tervezetünket megváltoztatták, arról természetesen nekik kell magyarázatot adniuk, nem nekem. Én nem voltam ott, nem vettem részt, nem mondtam rá se igent, se nemet. Ez az ő művük és az ő hatáskörük' - jelentette ki az igazságügyi miniszter.
AGERPRES/ (RO - szerző: Daniela MALACHE, szerkesztő: Nona JALBĂ, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.