Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 21./Agerpres/ - Azok, akik a jogerős ítélet kimondása előtt Liviu Dragnea lemondását kérik, megszegik az alkotmányt, az uniós irányelveket és a Velencei Bizottság jogi normáit, amelyek mind garantálják az ártatlanság vélelmét - hangsúlyozza Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnöki tisztségét is betöltő kormányfő szerint a Dragnea ügyében hozott ítélet azt igazolja, hogy "Romániában még tetszőlegesen alkalmazzák a törvényeket". Dăncilă rámutat, a PSD-elnököt a büntető törvénykönyv egyik olyan cikkelyébe foglalt bűntett miatt ítélték el, amelyet egy alkotmánybírósági határozat értelmében módosítani kell, hogy hozzák összhangba az alaptörvény előírásaival.

"Egy demokratikus államban a bizonytalanságnak nincs helye az igazságszolgáltatásban, és amíg az alkotmánybíróság bizonyos döntéseit egyes bírák betartják, mások nem, csak arra tudunk gondolni, hogy a fellebbezés után nem tartják fenn ezt az ítéletet" - idézi Dăncilát a PSD közleménye.

A miniszterelnök ugyanakkor rámutat, bízik Liviu Dragnea ártatlanságában, és támogatásáról biztosítja mind a pártelnöki, mind a képviselőházi elnöki tisztségében. Hozzáteszi, akik a lemondását kérik, súlyosan megszegik az alkotmány előírásait, az uniós irányelveket és a Velencei Bizottság jogi normáit is, amelyek mind garantálják az ártatlanság vélelmét.

"A PSD-ALDE-kormány egységes marad, ugyanazokkal a célkitűzésekkel, vállalásokkal és elszántsággal megyünk tovább" - nyomatékosítja a miniszterelnök.

A legfelsőbb bíróság csütörtökön hivatali visszaélésre való felbujtás miatt első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Liviu Dragneát a Teleorman Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal (DGASPC) kapcsolatos perben.
AGERPRES/(RO - szerző: Cristina TATU, szerkesztő: Florin MARIN; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.