COD GALBEN: 09-12-2021 ora 10 Intre 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 09-12-2021 ora 10 Intre 10:00 si 12:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcţie de condiţiile locale formarea gheţuşului in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Vâlcea, Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 09-12-2021 Intre 09:10 si 15:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 55 - 75 km/h in Județul Caraş-Severin;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 20. /Agerpres/ - Bizalmatlansági indítványt terjesztett be szerdán a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) a Viorica Dăncilă vezette kormány ellen.

A Szükséghelyzetben az ország: le kell váltani a Dragnea-Dăncilă-kormányt című indítványt 152 törvényhozó látta el kézjegyével.

A bizalmatlansági indítvány szerint Viorica Dăncilă miniszterelnököt le kell váltani, mivel nincs sem bátorsága, sem hatalma ellenszegülni Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök "önkényes döntéseinek". A kormány nem az állampolgárok, hanem a párt érdekei szerint cselekszik, Viorica Dăncilă csak formailag tölti be a miniszterelnöki tisztséget, valójában Liviu Dragnea a kormányfő - állítják az aláírók.

A dokumentum ugyanakkor rámutat, a Dăncilă-kabinet a korábbi két PSD-ALDE-kormánynál is gyengébbnek bizonyult. "A Dăncilă-kormányt joggal lehet a drágítások kormányának nevezni" - fogalmaznak az indítvány megszövegezői, akik felróják többek között, hogy 2012 óta 100 milliárd lejjel nőtt az államadósság, hogy az állami befektetésekre előirányzott pénzt 2018-ban is "feláldozták" a költségvetéssel kapcsolatos problémák megoldása érdekében, és hogy tovább késnek az infrastrukturális beruházások.

A bizalmatlansági indítvány hangsúlyozza továbbá, az igazságügyi rendszer legégetőbb problémáit nem sikerült orvosolni, ehelyett a kormány is a "rejtett tervet" szolgálta, azon dolgozott, hogy vezető politikusait megvédje a büntetőjogi felelősségre vonástól.

"Ez a szégyenteljes kormány katasztrófát jelent Románia számára, és mielőbb mennie kell. (...) Dăncilă asszony miniszterelnökként nem tud egyebet nyújtani, csak azt, hogy végrehajtja Dragnea úr parancsait. Dăncilă asszony eltávolításával szétesik a Dragnea által betegesen felépített és a közpénzekre alapozott hatalmi arzenál, és olyan kormányt adhatunk Romániának, amely az emberek, és nem a bűnozők érdekeit szem előtt tartva dolgozik" - nyilatkozta Raluca Turcan, a liberálisok frakcióvezetője.

Turcan szerint a kormány "felforgatta az üzleti életet", a privát szférában 1,9 millió munkavállalónak kisebb a fizetése, és hétmillió ember elveszítheti nyugdíját.

A PNL első alelnöke reményét fejezte ki, hogy nemcsak a kezdeményező alakulatok, hanem más törvényhozók is megszavazzák a bizalmatlansági indítványt. "Alakulnak a dolgok, folytatjuk a tárgyalásokat, amelyek eredményét a szavazás napján fogjuk megtudni" - mondta Turcan.

Dan Barna USR-elnök szerint a '90-es évek óta ez Románia leggyengébb kormánya, amely szégyent hoz az országra és elsüllyeszti azt.

A PMP elnöke, Eugen Tomac a szociáldemokrata törvényhozókat is felkérte, hogy szavazzák meg az indítványt.

"Ez a bizalmatlansági indítvány vissza nem térő alkalom. A PSD-sek hozzászoktak, hogy félévente szavazzanak bizalmatlansági indítványokról. Most megadjuk a PSD-seknek a lehetőséget, hogy kicsit lehűtsék magukat" - mondta Tomac, aki szerint a többséget képviselő honatyák soraiban is lesznek olyanok, akik megszavazzák indítványukat.

A bizalmatlansági indítványt 152 törvényhozó írta alá. A kormány megbuktatásához legkevesebb 233 szavazatra van szükség. AGERPRES/(RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Florin MARIN; HU - szerkesztő: CSATLOS Károly, LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.