COD GALBEN: 19-01-2021 ora 10 Intre 10:35 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90...100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Suceava; COD GALBEN: 19-01-2021 Intre 08:45 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Csíkszereda, május 18./Agerpres/ - Kórházba került pénteken egy magyarországi turista, miután rátámadt egy medve a Szent Anna-tónál.

A hölgy a csíksomlyói búcsúra érkezett Hargita megyébe. Borboly Csaba megyei tanácselnök szerint a Szent Anna-tónál támadt rá a nagyvad, és megharapta a lábát. A zarándokcsoport többi tagja megpróbálta elkergetni a medvét, de az rájuk támadt. Végül a tónál tartózkodók egy buszban leltek menedékre, és elhagyták a környéket.

Borboly szerint ugyanez a medve két másik személyt is megsebesített a héten, mindketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A magyarországi nőt előbb a csíkszeredai kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol elsősegélyben részesítették, majd a fertőzőosztályra vitték.

A kórház sürgősségi betegellátó egységének osztályvezető orvosa, dr. Kacsó Jolán az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a turista állapota jó, két kisebb sérülése van egyik combján.

A Szent Anna-tó és a Mohos-tőzegláp természetvédelmi terület őrzője, Gavril Hădâmbaş szerint a zarándokra támadt medvét jól ismerik a környéken. Kétéves, játékos, de ha közel mennek hozzá, nyugtalanná válik.

"Úgy értesültem a helyszínen levő emberektől, hogy el akarta venni a nő kezéből a táskáját, és mivel ő nem adta oda, megharapta. (...) A medvét Sanyikának hívják, kétéves és nagyon játékos, általában játszani akar, de az emberek nem értik meg, hogy nem szabad közel menniük hozzá, és próbálnak szelfit készíteni vele. (...) Egymagában levő emberre soha nem támad rá, csak oda megy, ahol embercsoportot lát" - magyarázta.

Hozzátette, a figyelmeztető táblák ellenére az emberek sokszor etetik az állatot. "Úgy viselkednek vele, mintha őzike lenne, nem pedig medve, amely veszélyt jelenthet rájuk" - mondta.

Gavril Hădâmbaş ugyanakkor rámutatott, a problémák elkerülése érdekében kérte a környezetvédelmi ügynökségtől a medve áthelyezését.

Borboly Csaba elmondása szerint értesítette az esetről a környezetvédelmi minisztert, és beszélt az illetékes vadásztársasággal, hogy állítsák össze a dokumentációt a medve kilövése érdekében. A megyei tanácselnök elismerte, hogy részben a turisták okolhatók a kialakult helyzetért, mert feltételezhetően bocs kora óta etetik a medvét. AGERPRES (RO - szerző: Gina ŞTEFAN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.