COD GALBEN: 27-01-2021 ora 21 Intre 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 Fenomene și zone vizate se va semnala 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00Fenomene vizate COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. in Județul Gorj, Județul Vâlcea, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90-100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. in Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 10:00 se va semnala Intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...60 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură, 70...90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. in Județul Botoşani, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, január 29./Agerpres/ - Nem áll szándékában lemondani tisztségéről - nyilatkozta Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész az AGERPRES hírügynökségnek adott interjúban. Kövesi szerint nem véletlen egybeesés, hogy éppen tavaly kezdeményezett ellene fegyelmi eljárást az Igazságszolgáltatási Felügyelet.

"Több mint 22 éve dolgozom ügyészként, és e 22 év alatt egyetlenegyszer sem indítottak ellenem fegyelmi eljárást. Tavaly, amikor elkezdődtek az igazságszolgáltatás elleni támadások, és amikor az IJ kiadott egy sajtóközleményt arról, hogy támogatja az igazságügyi törvényeknek a szaktárca által bejelentett módosításait, történetesen több, talán 16, 16 ügyben is hivatalból vizsgálatot kezdeményezett ellenem az IJ. Szóval ezt elég nehéz kommentálni. Amit azonban határozottan kijelenthetek, az az, hogy azt a felvételt, amely tavaly júniusban került nyilvánosságra, igazságügyi szakértői vizsgálatnak vetették alá, és megállapították, hogy nem eredeti, módosítottak rajta. Az ülésen részt vevő mindegyik kollégát kihallgatták. Meg fogom védeni magam a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlege előtt, és meglátjuk, mi lesz ezekkel a fegyelmi eljárásokkal" - mondta.

Kövesi ugyanakkor tagadja, hogy az ügyészek panaszt tettek volna ellene a velük szemben tanúsított magatartása miatt.

"Hat éven át voltam Románia legfőbb ügyésze, csaknem négy éve vagyok a DNA főügyésze. 22 éve dolgozom ügyészként, de soha nem ért az a vád, hogy nem viselkedtem megfelelően a kollégáimmal. Intézményvezetőként több ezer gyűlést tartottam, de soha nem vádoltak meg ilyesmivel. Teljesen véletlenszerűen pont most vádolnak meg azzal, hogy parancsoló hangnemben beszéltem a gyűlésen" - mondta.

A korrupcióellenes főügyész hozzátette, már a felvétel megjelenésekor közölte, hogy az nem eredeti, olyan kijelentéseket is tartalmaz, amelyek nem tőle származnak, olyan szavak hangzanak el rajta, amelyeket sem a munkahelyén, sem otthon nem használ.

"Nagyon nehéz lenne megjósolni, hogy meddig húzódik majd az ügy. (...) Nem gondolom úgy, hogy le kellene mondanom olyasvalami miatt, amit nem követtem el" - nyomatékosította Kövesi.

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet január 12-én jelentette be, hogy fegyelmi eljárást indított Laura Codruţa Kövesi ellen.

A felügyelet közleményében azt állította, hogy a sajtóban 2017. június 18-án megjelent, a DNA egyik munkabeszélgetésén rögzített felvétel tanúsága szerint a korrupcióellenes főügyész magatartásával sértette a szakma becsületét és az igazságszolgáltatás presztízsét. A főügyész kijelentéseivel azt a látszatot keltette, hogy az általa vezetett intézmény az egyes dossziék által kiváltott sajtóvisszhang és az azokban érintett személyek tisztsége függvényében dönti el, hogy mely ügyeket részesíti előnyben - állította a felügyelet.

A közlemény arra is rámutatott, hogy Kövesi agresszív és lekezelő hangnemben beszélt kollégáival, amivel - a felügyelet szerint - vétett az ügyészi szakma etikai szabályai ellen, és ami miatt jogosan kérdőjelezheti meg a közvélemény az alkotmány és a törvények tiszteletét, illetve az ügyészek pártatlanságát. A felügyelet szerint ugyanakkor az ügyész kollégákkal folytatott elektronikus levelezése során Kövesi rágalmazó, sértő, fenyegető kifejezéseket használt, többek között "gyáváknak" és "bűnözőknek" nevezve őket.

Kövesi megbüntetéséről vagy felmentéséről a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlege dönt majd. AGERPRES/(RO - szerző: Mădălina COCHINESCU VERMAN, szerkesztő: Cristina TATU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)
 

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.