Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Kolozsvár, szeptember 1./Agerpres/ - Több mint 200 személy tüntetett péntek este Kolozsváron Mihai Tudose miniszterelnök lemondását kérve, amiért a kormány azt tervezi, hogy visszavonja Verespatak előterjesztését az UNESCO világörökségi listájára.

"Nem bízunk már a politikusokban. Reméltük, hogy lezártnak tekinthetjük a Verespatak-ügyet, de úgy tűnik, minden a feje tetejére áll. Rendkívül fontos, hogy Verespatak felkerüljön az UNESCO világörökségi listájára, most pedig a miniszterelnök olyasmire készül, amire még nem volt példa: vissza akarja vonni a felterjesztést, amely oly sok erőfeszítést igényelt. A miniszterelnöknek mennie kell, kérjük az ő és a kormány lemondását" - mondta az egyik tiltakozó.

A Kolozsvár főterén összegyűltek kormányellenes rigmusokat skandáltak és táblákat tartottak a magasba többek között ilyen felirattal: "Nem adjuk Verespatakot!" "Mentsétek meg Verespatakot", "Verespataknak az UNESCO-listán a helye".

Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta a héten egy televíziós műsorban, hogy a kormány megpróbálja visszavonni a felterjesztést, amellyel Románia az UNESCO világörökségi listájára javasolja Verespatakot, mivel amennyiben védelmi övezetté nyilvánítják azt, nem lehet majd kitermelni az altalajkincseit. AGERPRES/(RO - Marius Septimiu AVRAM, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.