Tudose a kormányzati gyakornoki program résztvevőinek: Legyenek kritikusak, tartsanak ki és találjanak megoldásokat

 •  Magyar
50 megtekintés

Mihai Tudose kormányfő azt üzente hétfőn a kormányzati gyakornoki program résztvevőinek, hogy legyenek aktívak, kritikusak, innovatívak, tartsanak ki és találjanak kivitelezhető megoldásokat.

"Ha jól értettem, önök százan vannak mintegy 3.200 jelentkezőből. Nincs tudomásom olyan egyetemről, ahová 30-an jelentkeztek volna egy helyre és köszönöm, hogy kitartottak, mert kint állnak néhányan, akik #rezist (ellenállok) feliratot tartanak fejük felett, önök pedig #insist (ragaszkodok) feliratot hozhattak volna magukkal. (...) Arra kérem majd önöket, hogy beszélgessünk többet a gyakornoki időszak végén, már azokkal, akik túlélik a kormányzati-közigazgatási megpróbáltatásokat. Nem lesz könnyű dolguk. Meglátják, hogy nem mindig úgy működnek a dolgok, mint ahogyan kellene és önöknek az a legfontosabb dolga, hogy egy új hozzáállást hozzanak. Legyenek kritikusak, tartsanak ki, kérdezzenek és találjanak megoldásokat" — nyilatkozta Tudose a nyári kormányzati gyakornoki program ünnepélyes megnyitóján.

A miniszterelnök azt is hozzátette: megkérte a minisztereket, hogy "legalább egyenlő félként" kezeljék a gyakornokokat, a gyakornokokat pedig arra ösztönözte, hogy próbáljanak meg minél többet megtudni erről a munkáról, és minél többet tanulni a gyakornokság ideje alatt.

A kormányzati gyakornoki programon 100 diák vesz részt 50 hazai és külföldi egyetemről. A gyakornokokat több mint 3.000 jelentkező közül választották ki.

A fiatalok 1.000 lejes havi ösztöndíjban és ingyenes elszállásolásban részesülnek. A gyakornoki program július 17-étől szeptember 17-éig tart. AGERPRES (RO — szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU — szerkesztő: CSATLOS Károly)

Címkék:
A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Hozzászólás írása