Liviu Dragnea: Jövő év elejétől adómentességet élvez az orvosok bére

 •  Magyar
54 megtekintés

2018. január 1-jétől adómentességet élveznek az orvosi bérek, így próbálják meg az országban maradásra ösztönözni az orvosokat - nyilatkozta pénteken Bákóban a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

"Évek óta panaszkodunk, hogy mennek el az orvosaink. Persze hogy elmennek, mert jól képzettek, és több pénzt akarnak keresni. Ahhoz, hogy hazacsalogassuk őket, a nyugati országokéhoz fogható béreket kell adnunk nekik" — fogalmazott Dragnea.

A parlamenti vitán levő egységes bértörvény tervezetét ismertetve Dragnea kiemelte még, hogy a jogszabály egy szintre hozza a katona—és a polgári orvosok bérét, mivel nem tisztességes, hogy előbbieknek nagyobb fizetésük legyen, mint utóbbiaknak.

Az Országos Adóhatóság (ANAF) képviselőinek e heti sztrájkja kapcsán a képviselőház elnöke azt mondta, a tiltakozókat manipulálták.

"Az ANAF alkalmazottainak nőni fog a bére, nem csökkenni, ahogyan ők állítják. Kivéve 50 vagy 60 főnököt, akiknek jelenleg 14.800-15.000 lej a fizetésük. Ezek a bérek valóban csökkennek majd 200-300 lejjel, hogy tartsuk be a hasonló tisztségek közötti egyenlőség elvét. De ők nem vonultak utcára, hanem kiküldték tiltakozni az alkalmazottakat, azt állítva nekik, hogy visszavágják a fizetésüket, pedig csak el kellett volna olvasni a törvénytervezetet" — mondta Dragnea. AGERPRES/(RO — szerző: Cristian LUPAȘCU, szerkesztő: Diana DUMITRU; HU — szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

Címkék:
A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Hozzászólás írása