Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cluj-Napoca, 6 iul /Agerpres/ - Primii elevi ai şcolii pe care master chef-ul Adi Hădean a deschis-o la Cluj în colaborare cu Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor au absolvit cursurile. Şcoala de Bucătari este un proiect realizat în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, dar şi cu şase restaurante.

Cei zece cursanţi au fost aleşi din câteva zeci de tineri care s-au prezentat la selecţie în urma mediatizării cursului. Criteriul principal de alegere a fost acela ca ei să nu îşi poată permite un asemenea curs, al cărui cost poate ajunge la 3000 de euro, dar să îşi dorească să urmeze o carieră în domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES, cei 10 absolvenţi ai cursului au susţinut săptămâna aceasta proba finală, pregătind un meniu special pentru cei care le-au fost profesori, dar şi pentru restul invitaţilor, în cadrul unei festivităţi inedite. La finalul ceremoniei, cursanţii au primit scrisorile de recomandare oferite de Adi Hădean.

Proiectul s-a încheiat la finalul lunii iunie şi are ca rezultat şase cursanţi angajaţi în cadrul restaurantelor partenere, ceilalţi primind oferte din partea altor restaurante neparticipante în proiect.

'Am ales 2 cursanţi, pentru că se încadrează cu succes în standardele impuse de noi şi mai ales pentru că au prea puţin din lucrurile ce de obicei te fac să nu-i angajezi. Restul se şlefuieşte', a declarat Horia Şimon, patronul unui restaurant din Cluj.

Şcoala de Bucătari, primul proiect desfăşurat de Asociaţia 'Adi Hădean', a început în octombrie 2015, dând ocazia unui număr de 10 tineri, absolvenţi de liceu, să urmeze un stagiu de pregătire de un an de zile.

'Sunt foarte mândru de copiii mei. Au ştiut să profite de şansa aceasta şi îmi doresc să ajungă să-i cunoaşteţi într-o zi şi, de ce nu, să-i căutaţi la restaurantele unde vor găti. Simt că nu vor dezamăgi', a declarat Adi Hădean.

Datorită succesului primei ediţii şi beneficiind de ajutorul partenerilor proiectului, începând cu data de 6 iulie va începe selecţia pentru cea de-a doua ediţie a Şcolii de Bucătari.

Tinerii interesaţi pot trimite un CV şi o scrisoare de intenţie, împreună cu o declaraţie că nu au venituri şi/sau provin din familii cu venituri mici, pe adresa [email protected] până pe 15 septembrie. Cea de-a doua ediţie a proiectului va fi demarată începând cu luna octombrie 2016.

Stagiul cuprinde, pe lângă cursurile de teorie, ore de practică desfăşurate în bucătăriile restaurantelor partenere, prin rotaţie. Astfel, la finalul stagiului, fiecare dintre cursanţi va reuşi să ajungă cel puţin o dată în bucătăria fiecărui restaurant implicat în proiect. Orele de practică se derulează conform programului stabilit cu fiecare bucătar şef, de luni până vineri, minimum şase ore pe zi. AGERPRES/(AS - autor: Elena Stanciu, editor:Diana Dumitru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.