COD GALBEN: 24-06-2025 ora 10 Intre 24 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10 se va semnala caniculă și disconfort termic COD GALBEN: 24-06-2025 ora 10 Intre 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 10 se va semnala val de căldură, caniculă și disconfort termic

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Timişoara, 4 aug /Agerpres/ - În Banat se obişnuieşte adesea să se servească, la meniul principal, carnea fiartă din supă, de pasăre sau de vită, cu cartofi (piure sau natur) şi cu sos de roşii.

Răzvan Hrenovschi, şeful Departamentului Cultură al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, pasionat de bucătăria tradiţională bănăţeană, a cules reţete culinare din locurile prin care a trecut, de la manifestări culturale însoţite de gustări săţioase, le-a aşezat alături într-un 'calendar' culinar al CJ intitulat 'Reţete tradiţionale din Banat', de unde selectăm reţeta doamnei Oana Dragoiescu din comuna timişeană Curtea, carne fiartă în supă cu cartofi natur şi sos de roşii.

Avem nevoie de un pui sau 1/2 kg de carne de vită, 1/2 kg cartofi fierţi, ulei, 0,5 l suc de roşii, ceapă, zarzavat (1 morcov, un pătrunjel), verdeaţă, 100 ml ulei, 1 lingură de făină, sare, piper.

'Se curăţă cartofii, se taie în patru pe lungime sau se lasă întregi, apoi se pun într-o oală cu apă şi sare să fiarbă.

Carnea se pune la fiert, cu o ceapă, un morcov, rădăcina de pătrunjel, sarea şi câteva boabe de piper.

Sosul: ceapa se taie foarte mărunt, se rumeneşte în ulei, se adaugă făina şi se stinge cu suc de roşii, apoi se potriveşte gustul de sare şi ia de pe foc.

Când carnea e bine fiartă, se scoate din supă şi se aşează pe un platou garnisit cu cartofi natur peste care se pune pătrunjel tocat şi se serveşte cu sos de roşii'. AGERPRES/(AS - autor: Otilia Halunga, editor: Adrian Drăguţ)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.