COD GALBEN: 26-07-2021 ora 10 Intre 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate se va semnala 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Timişoara, 3 aug /Agerpres/ - În Postul Adormirii Maicii Domnului, un post de vară, când fructele şi legumele sunt din abundenţă, avem nevoie şi de ceva dulce, mai ales pentru cei mici.

Într-o biserică din Timişoara am reîntâlnit-o pe Felicia Vlădescu, care ne-a mai dat reţete de dulcegării, ne mai dă şi acum o reţetă excelentă de prăjitură de post cu dulceaţă şi nucă şi ne promite că ne va mai oferi şi altele, invitându-ne acasă la ea.

'Este o reţetă ceva mai 'elaborată', dar nu ne va reţine toată ziua în faţa cuptorului. Într-o oră, o avem deja pe masă', spune Felicia Vlădescu. Dacă altădată din bucătăria ei se auzea în surdină muzică de operă, pentru că voia să devină interpretă dar destinul a purtat-o printre tainele chimiei de laborator, acum străbate lin, până la noi, o muzică bisericească.

Pentru prăjitura aceasta avem nevoie de 2 căni de apă, 1 cană zahăr, 4 căni făină albă, 4 linguri de dulceaţă (de vişine preferabil), 2 linguri cacao, 1/2 cană ulei, 1 pahar mare de nucă (sau cocos), vanilie, coajă de lămâie, 1 pachet amoniac stins cu oţet sau cu lămâie, 1 praf de sare, zahăr farin vanilat sau glazură.

'Apa se pune la încălzit cu zahărul şi se amestecă uşor, până când se topeşte zahărul, apoi se lasă la răcit şi se adaugă făina, cacao şi se amestecă. Adăugăm dulceaţa, uleiul, mirodeniile şi bicarbonatul de amoniu deja stins cu oţet sau lămâie. Se amestecă bine şi se adaugă nuca mărunţită sau cocosul/alunele. Tapetăm o tavă, potrivită ca mărime, cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă, apoi se bagă în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit. Când s-a răcit, se pudrează cu zahăr', ne-a precizat Felicia Vlădescu, care ne-a oferit apoi spre degustare o bucată din preparatul său. AGERPRES/(AS - autor: Otilia Halunga, editor: Adrian Drăguţ)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.