COD PORTOCALIU: 30-11-2021 ora 10 Intre 30 noiembrie, ora 12 – 30 noiembrie, ora 18 se va semnala intensificări ale vântului COD PORTOCALIU: 30-11-2021 ora 10 Intre 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11 se va semnala intensificări ale vântului și ninsori

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu, 26 mai /Agerpres/ - Checul servit ca şi aperitiv este o specialitate săsească, care se prepară şi de către gospodinele ce nu sunt de etnie germană din Ardeal. Majoritatea se aşteaptă ca un chec să se servească la desert, însă checul aperitiv se pune primul la masă.

Reţeta checului a fost culeasă de la gospodinele săsoaice din zona de nord a judeţului Sibiu de către Aurelia Rusu, autoarea celei mai noi cărţi de bucate din Sibiu, "Gătim împreună în Casa Baronului".

Pentru checul aperitiv săsesc avem nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame făină, 2 ouă, 100 grame măsline negre, fără sâmburi, 400 grame şuncă sau salam, 150 de grame de telemea de oaie, 200 de ml de lapte, 2 felii de gogoşari muraţi, 4 linguri de ulei, un pliculeţ de praf de copt, 85 de grame de caşcaval, sare şi piper.

Se taie şunca în cubuleţe, caşcavalul se dă prin răzătoarea mare, iar brânza se frământă bine cu furculiţa sau o dăm prin răzătoare. Se adaugă măslinele fără sâmburi, tăiate mărunt şi feliile de gogoşari, de asemenea, toate tăiate în cubuleţe. Într-un castron punem făina şi praful de copt şi apoi mestecăm. Ouăle se sparg într-o farfurie şi le batem cu furculiţa; se adaugă laptele şi brânza şi amestecăm până se omogenizează. Pese compoziţie, adăugăm şunca, măslinele, gogoşarul, caşcavalul, uleiul, piperul, sarea şi amestecăm. Se pune totul într-o tavă de chec şi se coace la foc mic timp de 45 de minute. AGERPRES/(AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Cristian Anghelache)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.