COD GALBEN: 10-08-2020 ora 10 Intre 10 august, ora 12:00 – 10 august, ora 23:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată in conform textului și hărții;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Botoşani, 18 mar /Agerpres/ - Gospodinele din zona Botoşaniului pregătesc, în perioada Postului Paştelui, o reţetă culinară al cărei ingredient de bază îl reprezintă urzicile - mâncărica de urzici.

Reţeta nu este deloc complicată. Frunzele de urzici, proaspăt culese, se spală foarte bine şi se pun la fiert. După un clocot, acestea se scurg, după care sunt tocate mărunt şi puse într-o tigaie la prăjit. Apoi, se face un sos cu făină albă şi cu ceapă tocată, care se toarnă în tigaia unde se prăjesc aceste urzici.

''Urzicile se consumă, în tradiţia populară, până în Săptămâna Patimilor. I se mai spune şi 'mâncarea săracului'. Cei care nu au prea multe posibilităţi folosesc această mâncărică de urzici. Aceasta e cea mai simplă variantă de a găti urzicile'', explică etnograful Margareta Mihalache de la Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Mâncărica de urzici se serveşte, de obicei, cu usturoi şi cu mămăligă.

În afara postului, mâncărica de urzici poate fi preparată, în loc de făină albă, cu ou bătut. Urzica mai este folosită de gospodine şi în multe alte reţete, în special la ciorba de legume cu fasole. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.