Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu, 14 feb /Agerpres/ - Ciocolatierul Florin Balan, care deţine un atelier în oraşul Cisnădie (judeţul Sibiu), a găsit o soluţie ingenioasă şi ieftină pentru îndrăgostiţii care nu ajung să îşi mărturisească dragostea în oraşul iubirii, la Paris (Franţa): le-a creat Turnul Eiffel din ciocolată.

"De anul trecut am început să realizăm Turnul Eiffel, în ciocolată, desigur la dimensiuni mult mai mici. Practic, Turnul Eiffel realizat de noi din ciocolată cu lapte şi ciocolată neagră are o înălţime de 42 de centimetri şi cântăreşte 700 de grame. Este un produs de succes. În funcţie de sezon, montăm diverse accesorii pe Turnul Eiffel. Dacă de Crăciun Moşul a ajuns pe Turn, acum, în acest sezon, la cererea clientului, putem pune orice îi place. Spre exemplu, inimioare sau viori în miniatură. Turnul Eiffel, fără accesorii, costă 150 de lei", a precizat, pentru AGERPRES, Florin Balan.

Dacă adevăratul Turn Eiffel din Paris a înregistrat anul trecut un număr record de vizitatori, (7,1 milioane de oameni) replica sa din ciocolată, din atelierul din oraşul Cisnădie, îşi face loc cu succes în opţiunile pentru un cadou deosebit sau un desert inedit în rândul românilor, iubitori ai ciocolatei fine. "Turnul" este realizat din ciocolata Callebaut, considerată a fi printre cele mai bune din lume.

Acest Turn Eiffel din ciocolată se poate cumpăra, în România, deocamdată doar de la atelierul ciocolatierului Florin Balan.

Abia întors de la Bocuse d'Or, cel mai important concurs dedicat chefilor, desfăşurat la Lyon (Franţa), Florin Balan încearcă în atelierul său să dea tonul bunului gust în materie de ciocolată. Florin Balan este singurul român care a asistat la ultimele ediţii ale Campionatului Mondial al Ciocolatierilor din Paris şi primul care a participat, cu o concurentă din România, la preliminariile acestui concurs.

Una din recomandările pentru Ziua Îndrăgostiţilor, din partea lui Florin Balan, este un trifoi norocos, nu cu patru foi, ci cu patru inimi. Desigur, totul din ciocolată.

"Cel mai cerut produs al nostru în această lună a iubirii, este un trifoi din patru inimi, realizat din ciocolată albă, neagră sau cu lapte. Trifoiul cu patru inimi cântăreşte în total 600 de grame şi conţine mai multe inimioare şi buze din ciocolată, cu diverse arome şi culori. Practic, ne-am străduit să satisfacem toate gusturile. Preţul unui astfel de trifoi cu patru inimi este de 100 de lei", a explicat Florin Balan.

Sute de inimioarele de ciocolată, împreună cu alte sute de buze roşii şi roz, fiecare cântărind între 10 şi 15 grame, au fost realizate în această săptămână, în atelierul de la Cisnădie.

Varietatea de arome care însoţesc inimioarele şi buzele din ciocolată fascinează orice gurmand, iubitor al acestui afrodisiac: buze roşii, roz şi chiar portocalii, din ciocolată, umplute cu diverse creme, realizate din portocale, banane, scorţişoară, alune, vanilie sau frişcă.

Trendul în materie de ciocolată, în acest an, sunt culorile pastel, conform ciocolatierului Florin Balan. "Ultimul trend se referă la culorile pastel, la combinaţiile de arome din fructe exotice, cum este mango, portocală, kiwi, fructul pasiunii."

Dacă anul trecut inimioarele roz de ciocolată erau aşezate în cutii de conservă, de ciocolată, acum inimioarele sunt prezentate în forme mai mari, inimi fără capac, pentru a ispiti pe cel căruia îi sunt destinate.

La Cisnădie s-a născut în urmă cu 11 ani cel mai popular produs de artizanat în ciocolată, cerut nu doar în luna februarie, ci pe parcursul întregului an, fiind vorba de alfabetul iubirii, Kamasutra, din ciocolată.

"Produsul vedetă de Valentine's day, care a bătut recorduri de vânzări în ultimul deceniu, la noi, este în continuare Kamasutra de ciocolată. Cei ce cunosc produsul îl cer în continuare, cei care doar au auzit de el îl vor ca să îl aibă", a explicat Florin Balan.

Patronul sibian a împrumutat din Occident ideea de a face tablete de ciocolată cu poziţii din Kamasutra, unde ciocolata cu forme erotice este destinată doar adulţilor şi nu se găseşte expusă în magazine la vedere. Şi în România, de peste un deceniu, clienţii cei mai pretenţioşi au început să guste tot mai mult ciocolata produsă de Pralin Cisnădie. Practic, fiecare bucată de ciocolată cu poziţiile Kamasutra este aşezată cu ajutorul unei pensule, în forme speciale, aduse din străinătate şi înregistrate legal pentru a fi utilizate. Succesul enorm al ciocolatei cu poziţii Kamasutra se datorează atât aspectului exterior, dar mai ales calităţii superioare, această ciocolată fiind catalogată de specialişti ca fiind una din categoria celor fine.

Dragostea îmbrăcată în ciocolată la Cisnădie poate fi placată cu aur şi argint, desigur totul cu un cost mai ridicat. În 2009, la Cisnădie, artizanii ciocolatei au creat prăjituri cu "diamante" comestibile.

"Inimile de ciocolată se pot placa cu argint şi aur comestibil. Aurul alimentar este aur pur, nu are nici metale grele, nimic din extracţie, fiind folosit şi în medicina tradiţională. E un aur de 22 de karate şi e destul de greu de prelucrat", a mai spus Florin Balan.

Cea mai mare inimă de ciocolată, umplută cu praline, care se poate comanda la atelierul din Cisnădie, cântăreşte o jumătate de kilogram.

Pentru cei care cred că ciocolata şi muzica nu trebuie despărţite, la atelierul din Cisnădie se fabrică şi .... viori la dimensiuni reale, din ciocolată.

Energetic, afrodisiac, euforizant, antidepresiv, ciocolata este iubită deopotrivă de cei mari şi mai ales de cei mici. Ea este mesagerul dragostei, simpatiei şi recunoştinţei faţă de persoanele dragi din viaţa noastră. AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Diana Dumitru)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.