

Cotidianul The New York Times a anunţat miercuri, odată cu publicarea rezultatelor financiare din cel de-al doilea trimestru al anului 2020, că veniturile obţinute de divizia sa online le-au depăşit pentru prima dată pe cele generate de divizia print, informează DPA.
Prestigiosul cotidian american a încasat 185,5 milioane de dolari din abonamente şi reclame online, în comparaţie cu suma de 175,4 milioane de dolari generată de abonamentele la versiunea tipărită a ziarului, în perioada aprilie-iunie.
The New York Times a atras totodată 669.000 de abonaţi online în acelaşi trimestru, stabilind un record pentru acest cotidian după implementarea sistemului de abonamente digitale în 2011 şi ajungând astfel la un număr total de 6,5 milioane de abonaţi.
Directorul executiv al cotidianului newyorkez, Mark Thompson, consideră că trecerea companiei de la venituri din print la venituri din online reprezintă "o piatră de hotar în transformarea The New York Times".
Cotidianul american şi-a modificat tot mai mult modelul de business, pentru a depinde mai mult de abonamente online şi mai puţin de venituri din publicitate.
Oferta digitală a cotidianului The New York Times include ştiri, podcasturi - precum popularul format "The Daily" - şi cuvinte încrucişate.
Cheltuielile cu publicitatea au scăzut drastic în industria media în contextul pandemiei de coronavirus, iar The New York Times s-a confruntat cu o scădere de 44 de procente a veniturilor din reclame în al doilea trimestru al anului 2020.
Preşedintele american Donald Trump întreţine o relaţie tensionată cu prestigiosul cotidian newyorkez, pe care îl numeşte adeseori "un eşec". În pofida acestei animozităţi, The New York Times, considerat un ziar de factură liberală în abordările sale, publică cu regularitate articole în care citează surse din administraţia americană. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Adrian Dădârlat)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.