COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Petersfield Bookshop, o librărie veche de 100 de ani din Marea Britanie, a primit un număr mare de comenzi după ce a publicat pe contul ei de Twitter un mesaj în care un angajat al său dezvăluia faptul că avusese parte de o zi "dezolantă ca un tufiş alergător", întrucât nu vânduse nicio carte, informează BBC.

Un angajat de la Petersfield Bookshop a publicat marţi pe Twitter o fotografie a librăriei, însoţită de un mesaj în care afirma că aceea a fost prima zi din istoria librăriei în care aceasta nu vânduse nicio carte.

Mesajul online a fost apoi redistribuit de peste 7.000 de ori pe Twitter, inclusiv de celebrul scriitor Neil Gaiman.

Directorul librăriei, John Westwood, s-a declarat "copleşit" de reacţia internauţilor.

"Eu cred în această industrie, dar comenzile online şi grupul Amazon ne-au lovit foarte tare. A trebuit să îmi vând apartamentul pentru a menţine librăria pe linia de plutire şi dorm de cele mai multe ori pe un pat de campanie instalat în magazin. Avem multe planuri pentru viitor, despre cum să ne extindem şi să ne dezvoltăm, însă trebuie să ajungem mai întâi la acel moment", a declarat el.

John Westwood a dezvăluit că a primit după acel mesaj pe Twitter peste 300 de mesaje de la internauţi care căutau diverse cărţi şi un număr de 95 de comenzi.

El i-a mulţumit scriitorului Neil Gaiman, autorul unor romane precum "The Sandman", "Coraline" şi "Good Omens", pentru comenzile primite ca urmare a notorietăţii sale.

Librăria britanică, în care sunt vândute volume de anticariat, cărţi la mâna a doua şi publicaţii noi, se află în amplasamentul său actual din 1958, dar şi-a celebrat centenarul în 2018.

În botanică, tufişul alergător ("tumbleweed"), numit uneori şi "nor de deşert", este o parte structurală a anatomiei supraterane a mai multor specii de plante, care, odată maturizată şi uscată, se desprinde de rădăcina sau tulpina sa şi se rostogoleşte datorită forţei vântului. În limba engleză, sensul secundar al termenului se referă şi la o tăcere sau inactivitate nedorită. Termenul este folosit adeseori pentru a descrie o situaţie în care declaraţia unei persoane este ignorată sau prost primită de către public, rezultând astfel o tăcere asemănată cu imaginea dezolantă a unui deşert cu tufişuri alergătoare. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Petersfield Bookshop/twitter.com

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.