Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Coproducţia româno-spaniolă ''Cadoul de Crăciun'', scrisă şi regizată de Bogdan Mureşanu, a fost desemnată cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 32-a gală a premiilor Academiei de Film Europene (EFA), organizată sâmbătă seară în Berlin, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

La această categorie au mai fost nominalizate scurtmetrajele: "Dogs Barking At Birds" ("Caes Que Ladram Aos Passaros" - Portugalia, regizat de Leonor Teles), "Reconstruction" ("Rekonstrukce" - Cehia, regizat de Jiri Havlicek şi Ondrej Novak), "The Marvelous Misadventures Of The Stone Lady" ("Les Extraordinaires Mesaventures de la Jeune Fille de Pierre" - Franţa/Portugalia, regizat de Gabriel Abrantes) şi "Watermelon Juice" ("Suc de Sindria" - Spania, regizat de Irene Moray).

"Cadoul de Crăciun" este un scurtmetraj de ficţiune cu o durată de 23 de minute, produs de Bogdan Mureşanu, Vistor Dumitrovici şi Eduardo Moises Escribano Solera. Din distribuţie fac parte actorii Ioana Flora şi Adrian Văncică.

 


Acţiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către "Moş Gerilă" a micuţului Marius transformă seara părinţilor săi într-un coşmar.

Bogdan Mureşanu este un regizor, scenarist şi producător român de film, născut în Bucureşti în 1974. A scris şi regizat scurtmetrajele "Tuns, ras şi frezat" (2013), ''Negruzzi 14'' (2016), ''Magicianul'' (2018). Este directorul casei de producţie Kinotopia.

Scurtmetrajul "Cadoul de Crăciun" a mai fost recompensat cu marele premiu la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand (Franţa, 2019), premiul Gopo 2019 la categoria 'cel mai bun scurtmetraj', menţiune specială la Festivalul de cinema mediteraneean de la Montpellier, 2018.

Cea de-a 32-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de Film Europene, supranumite "Oscarurile europene", se desfăşoară sâmbătă seară în Berlin.

Fondată în 1988, Academia Europeană de Film reuneşte peste 3.600 de profesionişti din industria cinematografică şi are drept scop promovarea filmului european. Galele EFA sunt organizate la fiecare doi ani în capitala Germaniei, iar în restul anilor în diverse oraşe europene.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) European Film Award/Twitter.com

 

Citiţi şi:

 

* Premiile EFA 2019 - Cineastul Yorgos Lanthimos a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

 

* Premiile EFA 2019 - Antonio Banderas, desemnat cel mai bun actor european

 

* Premiile EFA 2019 - Pelicula ''The Favorite'', de Yorgos Lanthimos, desemnată cea mai bună comedie

 

* Premiile EFA 2019 - Lungmetrajul ''The Favorite'', desemnat cel mai bun film european

 

* Premiile EFA 2019/''The Favourite'', marele câştigător; ''Cadoul de Crăciun'', de Bogdan Mureşanu, cel mai bun scurtmetraj

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.