COD GALBEN: 20-05-2025 ora 10 Intre 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate
În filmul "Ice on Fire", Leonardo DiCaprio, care produce şi îşi împrumută vocea acestui documentar prezentat la Cannes, propune soluţii pentru reducerea amprentei de carbon a omului, relatează joi AFP.
Filmul sugerează răspunsuri la criza climatică prin implementarea unor metode "foarte concrete", după cum a declarat cineasta americană Leila Conners, care a colaborat în trecut cu DiCaprio la ''The 11th Hour'' (2007), film ce tratează de asemenea tema climei.
Unul dintre exemplele date este cel al unei alge de dimensiuni mari, numită varec, ce se găseşte de-a lungul coastelor maritime. Acestea absorb de cinci ori mai mult carbon în comparaţie cu plantele de la suprafaţă şi totodată se numără printre plantele cu cel mai rapid ritm de creştere.
Dacă ''bovinelor li se furnizează un regim alimentar pe bază de alge, va rezulta o reducere cu 90% a producţiei de metan", a notat în documentar Ben Smith, producătorul de varec, unul dintre antreprenorii intervievaţi în film.
Noi combustibili, tehnici inovatoare pentru eliminarea dioxidului de carbon... Documentarul se concentrează asupra progreselor ştiinţifice de implementat fără întârziere.
"Schimbările climatice pot fi inversate dacă acţionăm acum", spune DiCaprio în film.
"Nu este o problemă aflată la depărtare. Rezultatele vor fi vizibile în cursul vieţii noastre", a continuat Leila Conners.
''Este o problemă umană, morală. Noi suntem pe cale de a ucide generaţiile viitoare prin inacţiunea noastră şi prin incapacitatea absolută de a dezbate corect'', a adăugat ea.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.