COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a reuşit în premieră, luni, să soluţioneze prin videoconferinţă dosarele care au ca obiect dezlegarea unor chestiuni de drept şi recursurile în interesul legii, la acest sistem participând 67 de judecători, fiecare din biroul propriu.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele ICCJ, Corina Corbu, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, şedinţele de luni ale completului pentru soluţionarea recursului în interesul legii şi completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept s-au desfăşurat în condiţii de videoconferinţă, din locaţii aflate în ambele sedii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sistemul a fost implementat de către specialiştii IT din cadrul Instanţei supreme şi a funcţionat fără a se întâmpina probleme tehnice.

Această modalitate a luat în considerare numărul mare de judecători care intră în compunerea completului pentru soluţionarea recursului în interesul legii şi completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, la care se adaugă magistratul-asistent şi reprezentantul Ministerului Public.

Pe rolul ICCJ s-au aflat pe rol mai multe dosare, la soluţionarea cărora au participat, după caz, preşedintele Instanţei supreme, Corina Corbu, preşedinţii de secţie şi 67 de judecători, membri ai diferitelor completuri de judecată, la care se adaugă magistraţii-asistenţi şi reprezentantul Ministerului Public.

Totodată, pentru soluţionarea cauzelor, şi-au adus aportul grefieri şi specialişti IT, care au asigurat realizarea operaţiunilor tehnice şi au adus la îndeplinire măsurile adiacente de pregătire şi ulterioare desfăşurării şedinţelor propriu-zise.

Soluţiile pronunţate în aceste dosare au fost publicate pe pagina de internet a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Unificarea practicii judiciare rămâne un element cheie pentru asigurarea calităţii actului de justiţie, asigurând nu numai rezolvarea uniformă a litigiilor pendinte, dar şi prevenirea stărilor litigioase din societate, prin punerea la dispoziţia cetăţenilor a unui mod de interpretare a legii clar şi previzibil. Atingerea acestui obiectiv este cu atât mai importantă în condiţiile restrângerii activităţii judiciare şi a dificultăţilor generate în domeniul socio-economic de răspândirea COVID-19", a declarat Corina Corbu. AGERPRES/(AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.