COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Şeful SGG, Toni Greblă, susţine că el nu a contestat niciodată, de-a lungul procesului pe care îl are pe rolul ÎCCJ, modul de compunere a completurilor de judecată.

"Eu nu am contestat de-a lungul procesului niciodată modul de compunere a instanţei, deoarece nu m-a interesat cine anume a judecat", a declarat Greblă, la finalul şedinţei CCR, întrebat dacă a fost afectat de modul de compunere a completului de la ÎCCJ care îi judecă dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Cât priveşte faptul că abia acum a fost făcută o sesizare la CCR cu privire la completurile de 5 judecători, Greblă a spus: "Nu mă întrebaţi pe mine de ce Înalta Curte a considerat că legea nu e conformă cu regulamentul".

 


Toni Greblă este judecat în prezent la ÎCCJ de un complet format din 5 judecători. Procesul se află în faza de apel, după ce Toni Greblă a fost achitat de un complet de trei judecători de la Instanţa supremă, într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Acelaşi complet de cinci judecători are pe rol şi dosarul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Toni Greblă, fost judecător constituţional, a reprezentat Guvernul, în calitate de şef al SGG, la şedinţa publică de miercuri, în care judecătorii Curţii Constituţionale a României au dezbătut sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completurilor de cinci judecători. AGERPRES/(AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, imagine: Alfred Schupler, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Ioana Matei-Cârlan, editori online: Anda Badea, Andreea Lăzăroiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.