ISU București: 21 de sancțiuni contravenționale aplicate de inspectori în urma controalelor la Metrorex

 •  Justiţie
575 afişări

Inspectorii de prevenire ai ISU au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.500 de lei, în urma verificărilor la metrou, din cauza unor neconformități la nivelul stațiilor, în spațiile comune, precum peroane și pasaje.

a0ba7c17-9601-462f-a960-b0fd9ff49eaf

"Deficiențele sancționate cu amendă vizează stațiile de metrou care nu au asigurată/finalizată cea de-a doua cale de evacuare și astfel nu se asigură accesul persoanelor la cel puțin două căi de evacuare, care să ducă în direcții opuse. Totodată, în stațiile de metrou există în continuare o serie de spații comerciale, vitrine etc care prin modul de amplasare reduc lățimea liberă de circulație a căilor de evacuare (stațiile Universitate, Piața Romană, Piața Iancului, Gara de Nord 1, Piața Sudului, Tineretului)", informează un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, acestea nu sunt în stare de funcționare permanentă în unele stații, în sensul că instalația de detecție, semnalizare și alarmare nu funcționează la parametrii nominali.

Pe durata controlului, reprezentanții companiei au fost în măsură să remedieze situațiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizații a instalației electrice (din stațiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcționare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov a efectuat, în perioada 3-7 aprilie, un control de fond la spațiile deținute și administrate de Societatea de Transport cu Metroul București "Metrorex" SA.

Pe timpul acestor controale s-a urmărit modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a evacuării în situații de urgență, funcționarea instalației de detecție-semnalizare-alarmare în caz de incendiu etc.

"De la precedentul control, desfășurat în perioada 7-25 noiembrie 2016, conducerea Metrorex a luat măsuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea călătorilor, în sensul că au fost eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnichete, fiind totodată în curs de înlocuire acest sistem de trecere a persoanelor, iar ușile de pe traseele de evacuare sunt în prezent menținute libere, neîncuiate și deschise", se arată în comunicat.

ISU București-Ilfov va continua activitățile operativ-preventive, care vizează siguranța utilizatorilor rețelei de transport cu metroul, prin desfășurarea de recunoașteri în teren, respectiv prin monitorizarea stadiului de remediere a deficiențelor constatate.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Justiţie

Cele mai citite din Justiţie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe