CAB: 'Mișcarea de Tineret 64 de Comitate' din Transilvania are un caracter fascist, xenofob și rasist

 •  Justiţie
1700 afişări

Curtea de Apel București a decis vineri că gruparea "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania are un caracter fascist, xenofob și rasist.

ea5d117e-0da3-4653-b604-55984e34b23c

De asemenea, judecătorii au constatat că și Asociația "Szent Laszlo Serege" — CIF are un caracter fascist, xenofob și rasist.

"În temeiul art. 404 alin. 4 lit. i) Cod procedură penală raportat la art. 52 Cod procedură penală, constată că organizația, fără personalitate juridică pe teritoriul României, 'Mișcarea de Tineret 64 de Comitate' — HVIM și Asociația 'Szent Laszlo Serege' — CIF au caracter fascist, rasist și xenofob, în sensul art. 2 alin. 1 lit. a) din OUG nr. 31/2002, republicată", se arată în hotărârea instanței.

Decizia a fost luată în dosarul în care extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate", au fost condamnați la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare. Cei doi nu vor face însă închisoare, deja au executat pedeapsa în perioada în care s-au aflat în arest preventiv și arest la domiciliu.

Judecătorii au dispus confiscarea de la cei doi extremiști a unor drapele, hărți, autocolante de propagandă.

Astfel, de la Szocs Zoltan au fost confiscate următoarele bunuri: 23 bucăți dreptunghiulare material textil de culoare albă având 4 dungi roșii paralele reprezentând steagul arpadian; 9 bucăți dreptunghiulare material textil de culoare albă având imprimat cu negru un înscris în limba maghiară și o cruce pe care este inscripționat "TRIANON-1920"; 3 autocolante de culoare negru cu roșu, având înscris numărul "64" (cele 64 de Comitate); diplomă în limba maghiară pe numele Szocs Csongor, eliberată de HVIM sub semnătura președintelui Toroczkai Laszlo; carte în limba maghiară scrisă de Wass Albert — "Nagy Novellas Konyv" — 1.143 file; carte în limba maghiară — "64 VARMEGYE" — având reprezentarea grafică a "Ungariei Mari", 128 file; 6 broșuri HVIM în limba maghiară; carte în limba maghiară scrisă de Wass Albert, 61 file; diplomă în limba maghiară pe numele Szocs Zoltan, eliberată de HVIM sub semnătura președintelui Toroczkai Laszlo; 11 autocolante de propagandă ale "HVIM", "Ținutul Secuiesc" și "Ungaria Mare"; 14 formulare înscriere în HVIM; diplomă color în limba maghiară cu înscrisul "HATVANNEGY VARMEGYE IFQUSAGI MOZGALOM" (Mișcarea de Tineret 64 Comitate); steag arpadian (dungi alb-roșii) pe care sunt suprapuse însemne revizioniste: conturul "Ungariei Mari" și pasărea "Turul"; steag arpadian din material textil în formă dreptunghiulară cu dungi albe și roșii având gravat conturul unei păsări; un steag material textil în culorile roșu, alb, verde inscripționat în limba maghiară "Erdely Szabad Haromszek" (Zona liberă a celor Trei Scaune din Transilvania); steag arpadian de culoare roșu și alb; steag în culorile negru și roșu având inscripționate o semilună și o stea de culoare albă; reprezentarea grafică, pe suport hârtie a "Ungariei Mari".

De asemenea, de la Beke Istvan au fost confiscate 2 broșuri cu inscripția "HVIM IRANYMUTATAS" având fiecare 21 file; un steag al HVIM și 21 bucăți mini-autocolante de propagandă HVIM.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Justiţie

Cele mai citite din Justiţie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe