COD GALBEN: 02-05-2025 Intre 05:10 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Tulcea , Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 02-05-2025 Intre 03:20 si 08:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Covasna, Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a afirmat marţi, după ce a fost audiat la Parchetul General ca martor în dosarul "Mineriada", că discuţiile cu procurorii au vizat organizarea sindicală din 1990.

"Am fost audiat în calitate de martor în dosarul mineriadei din 1990. (...) Mare lucru nu am avut ce să contribui la aflarea adevărului, au fost discuţii despre organizarea sindicatelor, despre clarificarea acestui aspect, ce funcţie aveam în sindicate pe vremea aceea", a declarat Ciorbea.

El a precizat că în momentul desfăşurării mineriadei din 13 - 15 iunie 1990 încă nu conducea Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR), care includea şi sindicate din industrie, fiind doar preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

"Nu eram la CNSLR, eram doar la FSLI, am fost ales preşedinte al CNSLR la congresul din 28 - 29 iunie, deci după aproape două săptămâni după aceea. (...) FSLI nu avea membri din fabrici, iar colegii profesori din învăţământ nu au participat la acţiuni alături de mineri sau de IMGB. (...) Eram preşedintele sindicatului din Facultatea de Drept din Universitatea Bucureşti, preşedintele FSLI şi aşa mai departe, deci nu eram încă la CNSLR", a precizat Victor Ciorbea.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că o soluţie în dosarul 'Mineriada' va fi dată în primele luni din 2017.

"Dosarul privind mineriada se află în faza finală de soluţionare şi, după ce se vor administra probele care mai sunt de administrat şi se vor verifica apărările ce se vor formula în cauză, se va emite o soluţie legală şi temeinică. În primele luni ale anului următor vom avea o soluţie", spunea Augustin Lazăr, la acea dată.

Pe 23 decembrie 2016, procurorii militari au decis punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii, faţă de fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13 - 15 iunie 1990".

De asemenea, au fost puşi sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare. AGERPRES/(AS - autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.