COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 11 nov /Agerpres/ - Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin, într-un dosar privind devalizarea unor societăţi comerciale, printre care Aeroportul din Caransebeş şi staţiunea Băile Herculane, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 123.000.000 lei. Zeci de clădiri - hoteluri, restaurante, băi termale, ştranduri -, dar şi zeci de terenuri au fost puse sub sechestru.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, procurorii Biroului Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, au efectuat acte de urmărire penală în dosarul privind devalizarea SC Argirom Internaţional SA Bucureşti, SC Aeroportul Caransebeş SA (Aeroportul din municipiul Caransebeş) şi SC Hercules SA.

Anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Dorin Marescu, avocat în Baroul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de delapidare, şi Iancu Hrelescu, acuzat de complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi spălare de bani.

În aceeaşi cauză, sunt urmăriţi penal, în stare de libertate, Petru Adrian Andriţoiu, expert evaluator ANEVAR la data faptei, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, sub forma sprijinirii, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de delapidare, şi Ion Sima, executor judecătoresc, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, sub forma sprijinirii, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de delapidare.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada decembrie 2007 - august 2008, s-a constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către inculpaţii Armaş Iosif, Marescu Dorin, Hrelescu Iancu şi alţii, având drept scop însuşirea principalelor active ale SC Argirom Internaţional SA şi SC Hercules SA. În perioada menţionată, inculpatul Armaş Iosif a înstrăinat cu sprijinul inculpatului Marescu Dorin, către inculpatul Hrelescu Iancu, 60% din acţiunile deţinute de SC Argirom Internaţional SA la SC Aeroportul Caransebeş SA, contra unei suprafeţe de 1/2 dintr-un teren de 7.406 mp, cu o valoare de piaţă de 19.033 euro, iar, ulterior, la un interval scurt de timp, a procedat la înstrăinarea celor 60% acţiuni către SC Excav Prod SRL Caransebeş contra sumei de 418.408 euro (de aproximativ 21 de ori mai mult decât valoarea la care au fost dobândite), cunoscând că acţiunile provin din săvârşirea de infracţiuni", spun procurorii.

Potrivit acestora, în aceeaşi perioadă, au fost însuşite de către membrii grupului, pentru inculpatul Iancu Hrelescu sau pentru alţii, prin acte fictive, şapte imobile (hoteluri, băi termale, restaurante cu o valoare de circulaţie de aproximativ 4.032.800 lei şi 400.000 de euro) din patrimoniul SC Hercules SA, unde SC Argirom Internaţional SA era acţionar majoritar.

Faptele au fost săvârşite cu sprijinul expertului evaluator ANEVAR Adrian Petru Andriţoiu şi al executorului judecătoresc Ion Sima.

Imobilele dobândite au fost înstrăinate ulterior către SC Excav Prod SRL, chiar şi cu un preţ de aproximativ 12 ori mai mare decât preţul la care a fost achiziţionat prin executare silită, arată DIICOT.

"La data de 19.03.2008 SC Argirom Internaţional SA a intrat în insolvenţă, creditorul majoritar fiind Ministerul Administraţiei şi Internelor - Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale UT 350, care deţine o creanţă de aproximativ 10 milioane de euro. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 123.000.000 lei, valoarea creanţelor împotriva SC Argirom Internaţional SA", se menţionează în comunicat.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a 45 de imobile - clădiri (hoteluri, restaurante, spaţii comerciale, băi termale, ştranduri) şi asupra a 30 de imobile - terenuri.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. AGERPRES/(AS - autor: Anamaria Toma, editor: Georgiana Tănăsescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.