Finalizarea modificării codurilor penale, Poliția Judiciară și Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate- obiective ale MJ în 2016

 •  Justiţie
577 afişări

Ministerul Justiției (MJ) și-a propus pentru anul 2016, printre altele, să finalizeze procesul legislativ de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, să operaționalizeze Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, dar și să elaboreze proiectul legislativ privind Poliția Judiciară.

267d90a2-62d7-48aa-9acc-ce59f7a38c7d

* Premierul a făcut cunoscute prioritățile Guvernului; Cioloș: Intenționăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine

Potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al Guvernului, Ministerul Justiției și-a stabilit ca obiective strategice globale pentru anul în curs să finalizeze planul de acțiune operațional pentru aplicarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar (aprilie 2016), să identifice într-un mod cât mai adecvat domeniile expuse riscului de corupție (iunie), să elaboreze noi strategii anticorupție pentru perioada 2016-2020 (iunie) și să operaționalizeze Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Pe lista de priorități a MJ se menționează, la capitolul Procese Interne, finalizarea procesului legislativ de modificare a codurilor Penal și de Procedură Penală până în luna iunie.

Un alt obiectiv important enunțat în documentul citat constă în definitivarea, anunțarea și derularea unei proceduri transparente de numire a procurorilor-șefi, având drept principale criterii profesionalismul și integritatea, termenul pentru îndeplinirea acestuia fiind luna aprilie.

În ceea ce privește procesele legislative, MJ și-a propus modificarea legilor privind sistemul judiciar, urmând ca până în octombrie să fie elaborat un proiect legislativ în acest sens.

De asemenea, proiectul de lege privind Poliția Judiciară va fi elaborat până în luna septembrie, acesta fiind și termenul pentru elaborarea proiectului de modificare a legislației privind taxele judiciare de timbru.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Alexandra Cruceru)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Justiţie

Cele mai citite din Justiţie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres