Decizia privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor pentru care nu e necesară notificarea - în vigoare

 •  Justiţie
574 afişări

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal informează că la sfârșitul anului trecut a intrat în vigoare decizia prin care se stabilesc acele cazuri de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea.

b312f2eb-3261-4c91-b5ad-27a6cd96f984

"La data de 28 decembrie 2015 a intrat în vigoare Decizia nr. 200/ 2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum și pentru modificarea și abrogarea unor decizii, emisă de președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

Această decizie a fost emisă în temeiul prevederilor art. 22 alin. (9) din Legea nr. 677/ 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora Autoritatea de supraveghere poate stabili și cazuri în care notificarea nu este necesară", se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES de ANSPDCP.

Potrivit sursei citate, având în vedere necesitatea asigurării unei protecții eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării, în special în cazul anumitor operațiuni de prelucrare care prezintă riscuri pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, prin această reglementare Autoritatea de supraveghere a stabilit situațiile în care se menține în sarcina operatorilor obligația de notificare raportat la natura datelor prelucrate, scopul prelucrării, la categoriile de persoane vizate sau la mecanismele utilizate pentru prelucrarea datelor.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Justiţie

Cele mai citite din Justiţie

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres