COD GALBEN: 04-06-2025 ora 10 Intre 4 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 04-06-2025 ora 10 Intre 4 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic COD GALBEN: 04-06-2025 ora 10 Intre 5 iunie, ora 12 – 5 iunie, ora 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic COD PORTOCALIU: 04-06-2025 ora 16 Intre 16:40 si 17:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină. in Județul Vrancea; COD PORTOCALIU: 04-06-2025 ora 16 Intre 16:15 si 17:15 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Patronul restaurantului fast-food din Bucureşti unde copilul de 3 ani care a decedat suspect zilele trecute ar fi mâncat shaorma a dat o declaraţie luni la sediul Poliţiei Capitalei privind acuzaţiile aduse de părinţi, au declarat pentru AGERPRES surse din cadrul anchetei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui copil care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti, au precizat pentru AGERPRES surse judiciare.

S-a dispus efectuarea unei autopsii în cazul copilului, dar şi teste toxicologice complexe în cazul părinţilor, care au fost şi ei afectaţi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a fost sesizat privind decesul unui copil de trei ani în urma unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, şi a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale, precum şi a unei expertize toxicologice, informează, sâmbătă, un comunicat al PTB.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal. Sesizarea a fost formulată de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina, în condiţiile în care institutul în cauză nu deţine un astfel de serviciu. Drept urmare, în data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici'. Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sânge, urină) puse la dispoziţie de unitatea spitalicească, ridicate de la persoana decedată, respectiv de la părinţi. Autopsia a fost realizată în data de 17.05.2018, urmând ca după efectuarea analizelor toxicologice să fie stabilită cauza decesului", relevă sursa citată.

Potrivit PTB, în ceea ce priveşte părinţii minorului, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că au fost diagnosticaţi pe 15 mai cu "toxiinfecţie alimentară", însă nu a fost necesară internarea în spital, la momentul actual starea de sănătate fiind ameliorată.

Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare. Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul, mai arată comunicatul PTB.

Potrivit unor surse, copilul ar fi decedat după ce ar fi mâncat împreună cu părinţii shaorma la un fast-food din Bucureşti.

Primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative în cazul copilului care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti, iar în urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES directorul DSVSA Bucureşti, Ovidiu Zvorişteanu.

AGERPRES/(AS- autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.